Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Nova acció de l’equip de joves voluntaris Nits Q Lleida a la Zona Alta

Nova acció de l’equip de joves voluntaris Nits Q Lleida a la Zona Alta

En aquesta ocasió, per informar sobre la prevenció i la reducció de riscos en el consum d’alcohol i d’altres substàncies

L’equip de joves voluntaris Nits Q ha preparat per aquest mes de març una nova ruta per la Zona Alta de la ciutat. En aquesta ocasió, la sortida incidirà en la prevenció i la reducció de riscos en el consum d’alcohol i d’altres substàncies. Demà dissabte, dia 10, a partir de la mitjanit Nits Q farà una intervenció pels principals carrers del barri, on es concentren més locals d’oci de la ciutat. Començaran al carrer Panera i seguiran per Sant Martí, Bonaire, Teuleries, Sans i Ribes i Alfred Perenya, per acabar a Riu Éssera. Comptaran amb la col·laboració dels locals d’oci que participen en la Plataforma Nits Q.

L’equip de joves voluntaris promotors de la salut han preparat una dinàmica que realitzaran amb la gent que es trobaran pel carrer i que estan de festa. D’aquesta manera, es vol fer reflexionar sobre les diferents situacions que es poden trobar en entorns festius vinculades en el consum de substàncies. Igualment, repartiran entre els/les assistents el ja conegut Kit dels plaers amb informació del servei municipal de salut jove, targetes de les empreses de taxi, informació del Bus-nit, una regleta d’alcoholèmia i, aquest cop, hi haurà el missatge “Viu la festa sense des-CONTROL. Respecta el teu límit”.

Nits Q Lleida promou diverses accions de sensibilització en espais d’oci nocturn i festes populars durant tot l’any. Actualment està en marxa la Campanya de sensibilització pel civisme i la convivència en espais d’oci nocturn que es va presentar al gener i que és visible en banderoles penjades pels diferents carrers de la Zona Alta.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida