Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Nova acció dels voluntaris Nits Q Lleida per informar sobre la prevenció i la reducció de riscos en el consum d’alcohol i d’altres substàncies

Nova acció dels voluntaris Nits Q Lleida per informar sobre la prevenció i la reducció de riscos en el consum d’alcohol i d’altres substàncies

Aquest dissabte s’ha concentrat en els locals d’oci de la Zona Alta de la ciutat

Els joves voluntaris Nits Q han realitzat aquest dissabte una nova ruta per la Zona Alta de la ciutat per a incidir en la prevenció i la reducció de riscos en el consum d’alcohol i d’altres substàncies.

L’acció s’ha realitzat en els principals carrers del barri, on es concentren més locals d’oci de la ciutat. S’ha començat pel carrer Panera per continuar tot seguit per Sant Martí, Bonaire, Teuleries, Sans i Ribes i Alfred Perenya, acabant a Riu Éssera. Aquesta actuació ha comptat amb la col·laboració dels locals d’oci que participen en la Plataforma Nits Q.

L’equip de joves voluntaris promotors de la salut ha informat la gent que s’han trobat pel carrer i que estan de festa, per tal de fer-los reflexionar sobre les diferents situacions que es poden trobar en entorns festius vinculats en el consum de substàncies. Igualment, han repartit entre els/les assistents el ja conegut Kit dels plaers amb informació del servei municipal de salut jove, targetes de les empreses de taxi, informació del Bus-nit, una regleta d’alcoholèmia i, aquest cop, hi haurà el missatge “Viu la festa sense des-CONTROL. Respecta el teu límit”.

Nits Q Lleida promou diverses accions de sensibilització en espais d’oci nocturn i festes populars durant tot l’any. Actualment està en marxa la Campanya de sensibilització pel civisme i la convivència en espais d’oci nocturn que es va presentar al gener i que és visible en banderoles penjades pels diferents carrers de la Zona Alta.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida