Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Reunió de la Plataforma Participativa Nits Q Lleida per un oci segur i responsable

Reunió de la Plataforma Participativa Nits Q Lleida per un oci segur i responsable

En aquesta convocatòria, la primera d’aquest 2018, s’han tractat les necessitats i les mancances detectades en entorns d’oci a al ciutat i s’ha treballat establir mecanismes per minimitzar determinades situacions que generin molèsties

La Plataforma Participativa Nits Q Lleida s’ha reunit aquest dimarts amb l’assistència dels agents vinculats al programa i amb l’objectiu de fer una abordatge de les necessitats i les mancances detectades en els entorns d’oci de la ciutat. En concret, la Plataforma d’aquest dimarts, la primera convocada d’enguany, ha parlat sobre el consum de begudes al carrer i com incorporar la perspectiva de gènere en l’oci de la ciutat.

Hi han participat locals d’oci i entitats/empreses del sector, entitats veïnals, juvenils i socials, cossos de seguretat i serveis d’emergències, altres administracions i tècnics municipals que dinamitzen la Plataforma Participativa. La finalitat d’aquest treball comunitari és establir mecanismes i estratègies comunes per aconseguir minimitzar determinades situacions que puguin generar molèsties i/o conflictes, per intentar eliminar-les. La implicació i la col·laboració dels agents del món de l’oci és clau per aconseguir resultats positius.

Nits Q Lleida, aquest any, desplegarà el Pla d’actuació davant comportaments i actituds sexistes en espais d’oci i festes populars a la ciutat, elaborat l’any 2017 amb la participació de diferents regidories municipals i la col·laboració de col·lectius feministes de la ciutat, entitats socials, serveis d’emergència i cossos de seguretat. En concret, dedicarà especial atenció a sensibilitzar i conscienciar la població sobre les violències sexuals en entorns d’oci i generar estratègies preventives per l’empoderament comunitari.

Nits Q Lleida de la Paeria és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l'Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida