Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Unes 600 famílies de Lleida han participat fins al moment al Programa Moneo de promoció de la salut i millora de les relacions familiars a l’adolescència

Unes 600 famílies de Lleida han participat fins al moment al Programa Moneo de promoció de la salut i millora de les relacions familiars a l’adolescència

La iniciativa, adreçada a les mares i als pares d’adolescents i pre-adolescents, té per objectiu oferir un espai de reflexió sobre l’educació dels fills i les filles per tal de reforçar el paper protector de la família en matèria de salut. Aquesta setmana s’inicia un nou grup de treball.

Unes 600 famílies de Lleida i unes 761 famílies a tota la província han participat fins l’actualitat al programa Moneo de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, un projecte adreçat a les mares i als pares d’adolescents i pre-adolescents que té per objectiu oferir un espai de reflexió sobre l’educació dels fills i les filles per tal de reforçar el paper protector de la família en matèria de salut, ajudant a prevenir situacions familiars conflictives. A la vegada, el programa Moneo serveix per donar a conèixer els recursos municipals i provincials adreçats a les famílies.

El programa Moneo de promoció de la salut i millora de les relacions familiars a l’adolescència inicia aquesta setmana un nou grup de treball. Fins a l’actualitat, s’han realitzat 28 grups de Moneo en 11 centres de secundària de la ciutat de Lleida i 13 grups a les comarques del Segrià, del Pallars Sobirà, de l’Alt Urgell, de les Garrigues, de l’Urgell, impulsats gràcies a la col•laboració de les AMPES i dels equips directius dels centres de secundària.

El programa, que s’emmarca en els programes de capacitació en les relacions parentals de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, se situa dins el pla d’actuació dels programes de prevenció i promoció de la salut de l’Associació Antisida. Al mateix temps, complementa els programes de promoció de la salut adreçats a joves i educadors de centres educatius.

L’Ajuntament de Lleida i l’Associació Antisida de Lleida el van impulsar per primer cop a Lleida l’any 2003. Des d’aleshores, el programa ha anat evolucionant per prioritzar cada cop més el què avui en dia es coneix com a parentalitat positiva, és a dir, capacitar i reforçar els pares i les mares en el seu rol educatiu des d’una òptica positiva i constructiva que culmina en entorns familiars més segurs en què els joves poden gaudir d’un ple desenvolupament.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida