160 persones participen en la 1a jornada sobre treball sexual “De la norma a la realitat”
La regidora Neus Brocal ha participat en la inauguració de la jornada en l’àmbit del treball sexual “De la norma a la realitat”, que ha tingut lloc aquest matí al CaixaForum Lleida, coordinada per la Paeria com a membre de la comissió de treball sexual, que es va crear l’any 2008, amb l’objectiu de donar una resposta local integrada al fenomen del treball sexual a la ciutat de Lleida.
L’acte, ha comptat també amb l’assistència de Joan Fibla, President d’Antisida Lleida; Josep M. Forné, Director de Serveis Territorials de Benestar i Família; i Imma Manso, subdelegada del Govern a Lleida.
La regidora Neus Brocal ha posat de manifest que el fenomen de la prostitució sempre ha estat condicionat per diferents punts de vista i ideologies morals. L’abolició de la prostitució o regulació com a treball és una qüestió polèmica i sempre origen de debat. Des de l’Ajuntament de Lleida no s’ha treballat des d’una postura abolicionista, no és jutja l’activitat en sí, sinó des de la postura d’oferir a les persones que necessitin suport i alternatives a la seva activitat, recursos i eines, que els permeti dur una vida segura, lliure i digna. L’objectiu és treballar amb les persones per orientar la situació dins les polítiques d’igualtat d’oportunitats i de justícia social.
S’ha de recordar que la Paeria ha estat l’ajuntament capdavanter en la modificació de l’Ordenança de civisme i convivència per adaptar-la a les resolucions del Pacte per la lluita contra la pobresa aprovat pel Parlament de Catalunya, conjuntament amb diferents entitats de Lleida i el Col·legi d’Advocació de Lleida. Aquests canvis estan adreçats a mantenir la dignitat de la persona com a primer valor a preservar independentment de qualsevol circumstància social o econòmica.
La jornada ha comptat amb 160 inscrits, que provenen de diversos àmbits i sectors, com ara la Guàrdia Urbana, l'Institut Municipald’Ocupació, professionals dels serveis socials, Protecció Civil, entitats que treballen en aquest àmbit de Lleida i de la resta de Catalunya; Mossos d’Esquadra, Institut Català de la Salut i Institut Català de les Dones tant de Lleida com de la resta de Catalunya; estudiants de la UdL i de l’IES Ronda, del model de serveis a la comunitat.
Al mateix temps, s’ha pogut compartir i conèixer altres treballs i experiències entorn del fenomen del treball sexual. L’objectiu és contribuir al debat al voltant d’una realitat present al llarg de tota la història i des d’una perspectiva oberta i sense perjudicis, ja que és una realitat molt complexa i que té diferents perspectives i realitats