Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Curs de manipulació d'aliments per a voluntaris socials dels barris

Curs de manipulació d'aliments per a voluntaris socials dels barris

15 persones de les Taules de distribució d’aliments i de la Xarxa d’entitats socials d’atenció reben formació sobre higiene alimentària.

Avui ha començat a l’Institut Municipal d’Ocupació la primera edició d’un curs de manipulació d’aliments i higiene alimentària. Els alumnes són 15 voluntaris i voluntàries de les cinc Taules de distribució d’aliments i de la Xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques. Aquesta xarxa és present als barris del Centre Històric; a Balàfia, Secà i Pardinyes; a la Mariola, i a Cap Pont, Bordeta i Magraners.

El tinent d’acalde, Josep Presseguer, ha saludat els participants al curs i ha destacat: “Lleida demostra que hi ha molts voluntaris i voluntàries i ganes de servir els altres amb solidaritat, en uns moments en que aquesta és molt necessària i hi ha moltes famílies que ho estan passat malament”.

Les Taules són una iniciativa de l’Ajuntament de Lleida, del Banc dels Aliments i de 26 entitats dels diferents barris de la ciutat. El seu objectiu és millorar, des del treball en xarxa, l’eficàcia dels serveis de distribució d’aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat social i amb necessitats alimentàries, optimitzant al màxim els recursos disponibles per tal d’ arribar a tota la ciutadania que té aquests tipus de necessitats. Les 26 entitats compten amb una bossa de voluntariat de 200 persones que gestionen els respectius serveis de distribució d’aliments.

El curs que avui s’ha iniciat millorarà els coneixements dels alumnes sobre els riscos i les precaucions que cal prendre amb els aliments, el sistema d'autocontrol de la seva seguretat, els requisits sanitaris i les condicions establertes a la normativa vigent per desenvolupar l'activitat que realitzen amb la màxima garantia i qualitat.

Les Taules de distribució d’aliments estan vinculades al projecte “Aliments per a tothom des del comerç de proximitat”. Aquesta fórmula permetrà treballar de forma corresponsable, establint una cadena solidària entre les entitats i el petit comerç, que millori la qualitat de vida de la ciutadania de Lleida.

En properes reunions, previstes a partir del mes de març, es posarà en comú el catàleg d’entitats i serveis de cada zona, es valoraran els punts sorgits per a la millora de la prestació dels Serveis i la coordinació i es debatran les possibles accions a desenvolupar atenent a les necessitats de cada barri.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida