Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies El Pla Iglú rebaixa el nivell d’alerta per la millora de les condicions climàtiques

El Pla Iglú rebaixa el nivell d’alerta per la millora de les condicions climàtiques

Es passa de nivell 1, que permet l’accés lliure al refugi, a nivell 2, en el qual només poden passar-hi la nit les persones que estan en seguiment i autoritzades per les professionals a càrrec del servei En tot cas, la Paeria garanteix l’atenció i l’allotjament davant situacions de vulnerabilitat

La millora de les condicions climàtiques, amb l’augment de la temperatura nocturna i l’absència d’inclemències com pluja o boira, permeten rebaixar a partir d’avui el nivell d’alerta del Pla Iglú, el dispositiu d’acollida hivernal de l’Ajuntament de Lleida. El Pla passa de nivell 1 a nivell 2, fet que comporta que l’accés al refugi nocturn deixi de ser lliure. Només s’hi admetran les persones autoritzades, que estan en procés de seguiment i intervenció per part de les professionals responsables de la gestió del pla per la seva situació de vulnerabilitat i que compten amb la corresponent targeta acreditativa.

La resta de persones que fins ara han fet ús d’aquest servei han estat informades d’aquesta situació des del primer dia i de forma diària. En tot cas, els Serveis Socials de la Paeria garanteixen que si arriba alguna persona i les professionals del servei consideren que es troba en una situació de vulnerabilitat que requereixi fer ús d’aquest servei, se li facilitarà un allotjament adequat.

A més, malgrat que en el nivell 2 no està prevista la recerca activa de persones al carrer per part dels cossos de seguretat, es seguirà observant la situació existent. Si es detecta alguna situació de vulnerabilitat, es podrà acompanyar igualment als afectats al refugi del carrer Companyia.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida