Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Homenatge a la gent gran del Centre Històric amb el calendari “Tota una vida”

Homenatge a la gent gran del Centre Històric amb el calendari “Tota una vida”

El Pla de Desenvolupament Comunitari d’aquest barri ha impulsat la iniciativa, amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol Un altre projecte en marxa és ‘Engrandeix-te’, que pretén detectar problemàtiques i necessitats de la gent gran a partir de l’acció comunitària

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre Històric ha impulsat un calendari per al 2021 per homenatjar la gent gran que viu i estima el barri. L’acció pretén ser un reconeixement a les persones grans, posant l’accent a la seva trajectòria en aquest espai de la ciutat i compartint la seva mirada sobre el seu entorn. L’homenatge s’ha plantejat amb component artístic, ja que les alumnes de fotografia i il·lustració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol han col·laborat en la seva elaboració. Així, han creat el calendari per a l’any que ve amb imatges de les persones participants voluntàries i amb les il·lustracions d’espais emblemàtics del Centre Històric.

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha posat en relleu la saviesa i les vivències que trameten les persones grans del barri, on han viscut i conviscut tota la vida i que s’ha anat transformat amb el pas del temps. L’acte, que s’ha fet al pati de l’Antic Convent de Sant Clara, ha servit per presentar la iniciativa i per lliurar el calendari a les persones participants.

La publicació recull una dedicatòria que diu ‘Tota una vida. Cada arruga, mirada, somriure, persona... simbolitza el pas temps, de vivències, records, història, estima’ i acaba remarcat que ‘sou essencials al nostre barri’. Amb aquest missatge es vol resumir el sentiment càlid i proper cap al col·lectiu, al qual s’ha d’agrair el que ha aportat al Centre Històric.

Un dels eixos de treball del PDC del Centre Històric és donar resposta i atendre les necessitats de les persones d’edat més avançada al barri, donar-les veu i escoltar-les, ja que han contribuït a fer d’aquest entorn un espai agradable, humil i proper, alhora que es teixeix una xarxa de veïnatge que perdura en el temps. La Comissió de Gent Gran es configura amb la participació de diferents entitats de la zona: l’AV L’Ereta, l’AV Jaume I, l’AV de veïns i Comerciants Centre Històric, Som Veïns, els Centres d’Atenció Primària Rambla Ferran i Eixample, l’Àrea de Serveis Socials i gent gran de l’Ajuntament de Lleida i l’Associació Prosec.

Projecte ‘Engrandeix-te’

La Comissió de Gent Gran del PDC del Centre Històric, a través del qual s’ha treballat la iniciativa, ha promogut paral·lelament un projecte en xarxa amb els comerços i els veïns i les veïnes, anomenat ‘Engrandeix-te’. L’objectiu és detectar problemàtiques i necessitats del col·lectiu a partir de l’acció comunitària. Es tracta de donar la informació als establiments, serveis i comunitat sobre les eines disponibles per actuar si es detecta algun problema i/o necessitat a les persones de la tercera edat.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida