Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies L’Ajuntament de Lleida inicia el Pla Iglú, per primer cop gestionat per la Paeria amb el Consorci d’atenció a les persones sense llar, integrat per la Paeria, Càritas i Arrels

L’Ajuntament de Lleida inicia el Pla Iglú, per primer cop gestionat per la Paeria amb el Consorci d’atenció a les persones sense llar, integrat per la Paeria, Càritas i Arrels

El Pla s'activa quan la temperatures s’atansen als zero graus o representen un risc per la salut

L’Ajuntament de Lleida inicia el Pla Iglú, per primer cop gestionat per la Paeria amb el Consorci d’atenció a les persones sense llar, integrat per la Paeria, Càritas i Arrels. El Pla s’activa quan les temperatures s’atansen als zeros graus o representen un risc per la salut.  .

El Pla Iglú, que es realitza sota la coordinació del Departament de Protecció Civil de la Paeria i amb la participació de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, continua centrant l’objectiu en l’atenció d’aquelles persones que dormen a la intempèrie o en llocs no adequats quan les condicions meteorològiques, pròpies de l’hivern a la ciutat de Lleida, s’extremen. El pla s'activa automàticament des de Protecció Civil de La Paeria quan les temperatures s’atansen als zero graus o representen un risc per la salut de les persones sense llar que dormen al ras. A partir del seu inici, el Pla Iglú continua operatiu fins passat l’hivern.

També s’oferirà el servei d’allotjament de baixa exigència que facilita cobertura a les persones que dormen al carrer a través de la tasca d’un grup de professionals i voluntaris que acullen les persones que demanen allotjament. Les entitats Caritas i la Fundació Arrels St. Ignasi, com a membres del Consorci d’atenció a les persones sense llar, hi col•laboren aportant voluntariat per tal de fer l’acollida d’aquestes persones.

Un cop activat el Pla Iglú, els agents de la Guàrdia Urbana amb la col•laboració dels Mossos d'Esquadra, contacten amb persones que dormen al descobert o en llocs on poden patir les conseqüències de les gelades i els informen de la possibilitat de passar la nit en un allotjament. Tot i així, el Pla compta també amb la col•laboració de la ciutadania que, en veure persones que dormen al carrer en dates de temperatures severes, poden trucar al telèfon 092 de la Guàrdia Urbana perquè se’n faci el seguiment.

L’any passat, un mitjana de 58 persones es van beneficiar, diàriament, dels allotjaments d’urgència del Pla Iglú. En el moment de major severitat de la temperatura hi va haver 104 persones allotjades. En suma, l’hivern 2011-12 es va poder donar cobertura a 439 persones diferents, la qual cosa representa un total de 6.202 allotjaments. El Pla Iglú 2011-12 va estar activat durant 107 nits, des del dia 3 de desembre fins el dia 18 de març.

Cal subratllar que, paral•lelament, des de la Paeria, també s’activa el Pla d’Emergència per Gelades i Nevades en què es treballa sobre la previsió d’actuacions en cas de gelades importants o nevades fortes que suposin un risc per als desplaçaments i mobilitat de la ciutadania arreu del terme municipal.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida