Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies La Paeria recupera bicicletes en desús per afavorir la mobilitat de col·lectius vulnerables

La Paeria recupera bicicletes en desús per afavorir la mobilitat de col·lectius vulnerables

“Comencem a pedalar”, dins el projecte Empodera’t, ha permès que 13 persones sense llar s’hagin format i hagin reparat 35 bicicletes per cedir-les a infants, adolescents o persones adultes que les necessitin per activitats laborals o formatives El projecte promou la formació ocupacional, la inclusió social i la sensibilització mediambiental

L’Ajuntament de Lleida posa a l’abast de col·lectius vulnerables bicicletes que han estat recuperades i posades a punt, per tal de cobrir les seves necessitats de desplaçament pel que fa a objectius formatius o laborals. Això s’ha portat a terme a través del projecte “Comencem a pedalar”, dins del programa Empodera’t, que ha desenvolupat l’Àrea d’Inclusió de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO). El taller de recuperació de bicicletes en desús ha permès que tretze persones sense llar s’hagin format en la mecànica bàsica per reparar bicis, algunes posant-les a punt altres amb més treball de reparació, i que el resultat del seu treball revertís a la societat des de dues vessants: la recuperació de residus i la promoció de la mobilitat sostenible.

La tinent d’alcalde Anna Campos i la regidora Regina Cairol han participat en el lliurament de diplomes del curs “Comencem a pedalar” que s’ha fet avui a l’IMO. Cairol ha assegurat que els participants són exemple a seguir i que el més important és el que els ha aportat el curs, amb formació útil perquè els faciliti la vida laboral i social. Campos també ha destacat la vàlua del projecte i que es pugui col·laborar amb accions d’aquest tipus en benefici de la societat.

Els participants en el taller, com el Belkacem, el Vicenzo o el Salouo, han destacat l’oportunitat que han tingut d’aprendre i de fer un treball útil del qual es poden beneficiar altres persones. A més, han valorat els coneixements apresos en el curs de prop de 100 hores de durada, d’octubre a finals de novembre, amb un professional de l’IMO.

Avui mateix comença la campanya “Necessites una bici?” per cedir durant 6 mesos les 35 bicicletes que s’han recuperat. Els destinataris són principalment:

-infants i adolescents que necessitin un mitjà de transport per a desplaçaments amb propòsits formatius, esportius i/o de lleure, com anar a l’institut, a fer activitats esportives o lúdiques, etc.

-persones adultes que necessitin aquest mitjà de transport per a activitats laborals i/o de formació.

“Comencem a pedalar” ha tingut en compte diversos eixos:

-potenciar hàbits laborals i habilitats deteriorades de les persones usuàries de l’Àrea d’Inclusió social i motivar fer activitats sociolaborals.

-promoure la participació social de persones sense llar des d’una perspectiva d’aprenentatge i servei.

-contribuir en la sensibilització mediambiental i de sostenibilitat sostenible en la ciutadania i afavorir directament els col·lectius vulnerables.

El projecte Empodera’t pretén promoure habilitats i aportar socialment a persones sense llar i en aquesta nova acció ha incorporat el compromís vers el medi ambient i la mobilitat sostenible. L’objectiu final és contribuir a fer una ciutat més respectuosa i sensible en els àmbits socials i mediambientals. Entre altres propostes, s’ha fet un curs de fusteria i reciclatge de materials per transformar-los en mobiliari d’interior i exteriors.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida