Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Les associacions Prosec, Shalom i la Fundació Reintegra, guanyadores del certamen “San Miguel i Lleida Solidaris”

Les associacions Prosec, Shalom i la Fundació Reintegra, guanyadores del certamen “San Miguel i Lleida Solidaris”

El certamen "San MIguel i Lleida Solidaris" ha premiat en la seva primera edició les entitats Prosec, Shalom i la Fundació Reintegra. L'alcalde, Àngel Ros, ha elogiat el projecte, que "s'ha engegat en uns moments en els quals la solidaritat és molt necessària". El paer en cap ha destacat la vinculació de Cervesa San Miguel amb la ciutat de Lleida.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del director de Responsabilitat Social Corporativa del Grup Mahou-San Miguel, Jesús Núñez, del director de la fábrica de San Miguel a Lleida, Manuel Matilla, i Josep Presseguer, tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, ha presidit avui el lliurament dels premis del certamen “San Miguel i Lleida Solidaris” , que en la seva primera edició han premiat les entitats Prosec, Shalom i la Fundació Reintegra.

Les associacions Prosec, Shalom i la Fundació Reintegra han estat guardonades amb 2.500, 3.000 i 6.500 euros, respectivament; en total: 12.000 euros, repartits en funció de les necessitats específiques de cada proposta i obtinguts dels beneficis que la cervesera va tenir en l'última edició de la Fira Agrícola de San Miguel als quals s'ha sumat una aportació de la companyia per a la consecució dels projectes. El jurat ha estat integrat per la companyia, representants del consistori i la Universitat de Lleida. Els projectes guanyadors s’han seleccionat entre 15 candidats.

L'alcalde, Àngel Ros, ha elogiat el projecte, que “s'ha engegat en uns moments en els quals la solidaritat és molt necessària”. El paer en cap ha destacat la vinculació de Cervesa San Miguel amb la ciutat de Lleida que “va més enllà de la simple presència empresarial, com demostra aquesta iniciativa, en col·laboració amb la Paeria, amb la qual recolza a entitats locals que ajuden a col·lectius amb necessitats especials”. El paer en cap ha agraït San Miguel la seva col·laboració per mitjà d’aquests premis, amb entitats del tercer sector, que treballen pels més febles i la seva aposta en concret per una entitat que treballa amb discapacitats psíquics, Shalom, una entitat que treballa en nens en risc de fracàs escolar i d’incorporació al treball, com és PROSEC i Reintegra, que treballa amb les dones amb risc d’exclusió. Arxiu de so Àngel Ros

Per la seva banda, Jesús Núñez, director de RSC de Mahou-San Miguel ha volgut destacar que “estem molt satisfets amb la marxa d'aquesta iniciativa solidària, en el marc de la qual hem rebut excel·lents propostes d'ONG de la localitat. És una gran satisfacció per a nosaltres poder col·laborar amb la seva excel·lent labor, sobretot en aquests moments de dificultats econòmiques, que és quan les empreses hem de reforçar el nostre compromís amb la societat.”

Un exemple d'aquest compromís va ser precisament que, el setembre passat en la Fira Agrícola de San Miguel, la presència de la cervesera en els festejos va donar un gir solidari amb l'objectiu de recaptar fons per a aquest certamen benèfic que avui ha celebrat el seu lliurament de premis. Així, els beneficis de la seva caseta, 12.000 euros, s'han donat íntegrament per al desenvolupament dels projectes guanyadors del concurs.

Els representants de les ONG guanyadores, Carlos Enjuanes Llop, de PROSEC; Antoni Siurana, President de la Fundació Shalom i Teresa Benet, directora de l'Associació Shalom, i Gemma Pedra, de la Fundació Reintegra, han estat els encarregats de recollir els seus respectius premis en forma de xec simbòlic i han agraït el seu suport a les entitats promotores de la iniciativa.

Tres projectes per ajudar a col·lectius especialment sensibles

La proposta de l'Associació Prosec té com a objectiu la creació d'un club de emprenedoria adreçat a joves d'entre 20 i 30 anys que presenten dificultats per a l'accés al mercat laboral, amb la finalitat de millorar les seves possibiitats de trobar una feina i l’autoocupació. Prosec posarà en marxa tallers de formació per a aquest col·lectiu amb la finalitat de que es responsabilitzin del seu procés d'inserció laboral.

Per la seva banda, l'associació Shalom desenvoluparà, gràcies a aquest premi, el projecte DO2 consistent en la recollida, a través de contenidors, d'olis vegetals usats d'origen domèstic i procedents del sector hostaler. L'objectiu és facilitar l'ocupació a discapacitats aconseguint, així, la seva integració social i laboral, a la vegada que es fomenta la sensibilitat pel respecte al medi ambient.

Fundació Reintegra adreçarà els diners obtinguts en aquest certamen al col·lectiu de dones aturades els marits de les quals hagin treballat en el sector de la construcció. El projecte duu per nom”.Encofrades

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida