Lleida acull la I Jornada d’Experiències i Bones Pràctiques en la Distribució Gratuïta d’Aliments en l’Àmbit de la Pobresa
El Banc dels Aliments ha organitzat avui a Lleida la I Jornada d’Experiències i Bones Pràctiques en la Distribució Gratuïta d’Aliments en l’àmbit de la Pobresa, una iniciativa que pretén oferir un espai de reflexió per a administracions i entitats socials entorn a les noves experiències reals en la distribució gratuïta d’aliments, que permeti avançar i respondre millor als nous reptes i necessitats que es presenten a la societat actual.
La tinenta d’alcalde i responsable de Benestar Social de la Paeria, Montse Mínguez, el President de la Diputació, Joan Reñé, el Director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Josep M. Forné, i el President del Bancs dels Aliment a Lleida, Joan Ramon Saura, han donat aquest matí el tret de sortida a la primera edició d’aquest certamen, que es divideix en dues sessions. Durant tot el dia d’avui es faran presentacions de diverses experiències a nivell de Catalunya i, el proper dia 30 d’abril, s’oferiran tallers on les entitats socials podran reflexionar i adquirir noves eines i estratègies en la realització de la seva tasca com a servei de distribució.
Durant la seva intervenció, Montse Mínguez ha definit el Banc dels Aliments com “una entitat exemplar en el desenvolupament de la seva tasca, i imprescindible per la cohesió social de la ciutat”. En aquest sentit, Mínguez ha desitjat tot l’èxit a la primera edició d’aquesta jornada, i que les reflexions i conclusions que se’n derivin permetin contribuir a que Lleida continuï sent “una ciutat capdavantera en justícia social, compromís i solidaritat”.
Per la seva banda, Joan Reñé ha destacat la importància de posar en comú les múltiples experiències i maneres d’actuar que se porten a terme des dels ajuntaments, els consells comarcals, la diputació i les entitats socials, que permetran prioritzar les actuacions en l’àmbit de l’atenció social.