Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Lleida acull la tercera trobada del Grup Tècnic de Treball d’Atenció a Persones sense Llar de Catalunya

Lleida acull la tercera trobada del Grup Tècnic de Treball d’Atenció a Persones sense Llar de Catalunya

La reunió de dimecres aplegarà tècnics municipals i professionals d’entitats del tercer sector social, membres de la Xarxa Catalana d’Atenció a Persones sense Llar L’eix central serà la intervenció al carrer, amb l’intercanvi d’experiències i la voluntat d’establir un pla de treball pel 2017 amb eines i espais útils per a tothom

Lleida acollirà el pròxim dimecres, 22 de febrer, la tercera trobada del Grup Tècnic de Treball d’Atenció a Persones sense Llar de Catalunya (PSLL). Serà la segona reunió que té lloc a la nostra ciutat, en la qual es donen cita els representants dels ajuntaments catalans i de les entitats del tercer sector social, que intervenen i gestionen directament serveis en aquest àmbit i que formen part de la Xarxa Catalana d’Atenció a Persones sense Llar.

L’eix principal de la trobada tècnica serà la intervenció al carrer. En aquest sentit, el desenvolupament de la jornada es farà a dos nivells. D’una banda, crear un grup de treball d’intervenció al carrer, en el qual s’intercanviaran experiències i maneres d’actuar, eines, estratègies, etc., amb la voluntat d’establir un pla de treball pel 2017 físic i/o virtual, que generi productes i espais útils per a tothom. De l’altra, es farà una reunió a nivell directiu, per generar un espai on compartir els diferents plans de fred que cadascun dels participants ha desenvolupat en el seu àmbit d’actuació i el balanç que se’n fa.

L’origen de la iniciativa va sorgir el 2015 en una formació organitzada per Arrels Barcelona i en les col·laboracions que s’han fet entre diferents ciutats, en projectes com els recomptes de persones en situació de sense llar. L’objectiu és definir les bases d’un possible treball d’àmbit català d’atenció a les PSLL. L’any passat, es va fer la primera trobada al juny, on es van conèixer els serveis i recursos de la ciutat i el projecte de temporers.

Amb aquestes accions, es pretén establir línies de treball conjuntes i obrir espais de debat i reflexió, de cara a l’orientació i elaboració de plans d’actuació i coordinació, així com als tècnics professionals de l’àmbit social (educadors i treballadors socials) per informar-se de diferents tipologies d’intervenció.

Les entitats que formen part de la Xarxa són: els ajuntaments de Lleida, Barcelona, El Prat del Llobregat, Terrassa, Sant Adrià, Lloret, Tortosa i Badalona, la Sopa (Consorci) Girona, Sant Joan de Déu de Barcelona, la Fundació Arrels Barcelona, Alberg de Càritas de Tàrrega, Fundació Mambré, i la Fundació del Suport Social (Vic).

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida