Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Més de 27.000 euros a famílies dels diferents barris de la ciutat

Més de 27.000 euros a famílies dels diferents barris de la ciutat

En la Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones s’han donat comptes dels ajuts a famílies i s’ha informat, entre altres, de la jornada Càpsules d’Innovació Social 2017 i de les accions en el marc de l’agermanament Lleida-Lérida-Tólima a Colòmbia

La Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació ha donat compte aquest divendres dels ajuts econòmics a famílies dels diferents barris de la ciutat. En el darrer més s’han concedit ajuts per més de 27.000 euros que responen al lloguer de l’habitatge, subministraments o altres conceptes de la llar.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans, qui presideix la comissió, ha informat de la Jornada “Càpsules d’Innovació Social 2017. Experiències, respostes i solucions” que tindrà lloc el 23 de febrer, amb un taller previ que es farà el dia anterior, el 22. L’activitat pretén aportar eines i metodologies creatives i innovadores que aportin un impuls en el dia a dia dels diferents àmbits del treball social. El programa de la jornada inclou la participació de professionals especialitzats i la seva intervenció s’estructura al voltant de 3 fils conductors, que en total contenen 12 experiències o càpsules.

De l’àrea de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació s’ha exposat la concessió dels ajuts per al manteniment de l’oficina d’agermanament i de la casa de cultura (projecte d’electrificació) en el marc de l’agermanament Lleida-Lérida-Tólima a Colòmbia 2016. Aquestes són accions que es fan dins del procés de cooperació entre ambdues ciutats, que es regeix sota el principi de solidaritat de l’Ajuntament i que transfereix recursos econòmics, materials i humans per col·laborar en el desenvolupament social d’aquest municipi colombià.

En aquest apartat, també s’ha donat comptes de la col·laboració entre la Paeria i la Universitat de Lleida per al suport i assessorament en matèria d’interculturalitat i en especial per al projecte “Growing Togehter”. L’Ajuntament participa en aquest projecte europeu que té com a objectiu impulsar la inclusió de les famílies migrades a Lleida, mitjançant accions d’educació en adults i activitats comunitàries, tot treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. Es duu a terme amb els municipis d’Odemira (Portugal) i Follonica (Itàlia).

En el decurs de la comissió, s’han tractat altres temes, com el projecte Familiari (calendari d’activitat i reflexions per compartir en família), el reconeixement al projecte Empodera’t amb el Premi Rueda Palenzuela o sobre el Premi Candi Villafañe.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida