Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Nova botiga solidària del projecte Troballes en col·laboració amb la Fundació Jaume Rubió a la Zona Alta de Lleida

Nova botiga solidària del projecte Troballes en col·laboració amb la Fundació Jaume Rubió a la Zona Alta de Lleida

Posaran a la venda roba i productes de Comerç Just.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit aquest migdia a la inauguració de la botiga "Fil per Randa", un comerç impulsat des del projecte Troballes en col·laboració amb la Fundació Jaume Rubió. El nou establiment, situat a la zona Alta de la ciutat, ven roba i complements que han estat donats per la ciutadania i tractats a Troballes, l’empresa d’inserció laboral vinculada a Càritas.

El paer en cap ha remarcat el vessant solidari d’aquest nou establiment d’economia social i n’ha destacat especialment la seva ubicació, en “una de les zones de comerç de prestigi de la ciutat, la Zona Alta. Amb l’obertura d’aquesta botiga a la zona Alta també fem cohesió social, perquè aquesta cohesió també es fa des del símbols”. En aquest sentit, l’alcalde ha posat com a exemple d’ acció de cohesió social la ubicació del Museu de la Ciència al barri de la Mariola, al turó de Gardeny, “el museu de més prestigi de la ciència vam decidir fer-lo a la Mariola, com a senyal de cohesió”.

El bisbe de Lleida Mns. Joan Piris ha presidit la inauguració de la nova botiga, la quarta vinculada a Càritas i ha agraït molt especialment la tasca dels voluntaris que fan possible el projecte. Han assistit també a la inauguració Xavier López, director General d’Economia Social i Cooperativa, Joan Ramon Saura, director SSTT de Benestar Social i Família i Pau Cabré, president del Consell Comarcal del Segrià.

Els beneficis de les vendes de la botiga Fil per Randa, que obre portes oficialment aquesta tarda es destinen al programa d’ocupació de Càritas i, a més a més, es col·labora en la preservació de la natura.

El nou establiment, situat al carrer Doctor Flèming, pretén establir unes relacions comercials basades en el tracte directe i el respecte mutu, amb criteris no únicament econòmics, sinó també socials i ambientals.

A la inauguració hi han assistit també el tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social, Josep Presseguer; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Rafael Peris; la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda, Montse Mínguez; el regidor de l’Horta, Josep Barberà, i la regidora de Drets Civils, Maria Rosa Ball.

Troballes és una Associació promoguda per Càritas Diocesa de Lleida amb la finalitat d’ajudar a aconseguir un nivell d’ocupació suficient a persones amb dificultats per treballar i trobar feina i desenvolupar-se professionalment de forma autònoma.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida