Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Oberta la convocatòria del Premi Candi Villafañe

Oberta la convocatòria del Premi Candi Villafañe

És la quarta edició i premia projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats

El Premi Candi Villafañe de projectes per a la promoció d’Igualtat d’oportunitats i la no discriminació arriba a la 4a edició, fixantel 31 d’octubre de 2014 a les 14 h com a termini per a la presentació de treballs. Els projectes guanyadors rebran una dotació de 2.500 € respectivament, atorgant-se un únic premi per a cadascuna de les dues modalitats. L’èxit de participació en les anteriors convocatòries quedà reflectit en el nombre de projectes presentats, un total de 112.

El premi va néixer a Lleida, l’any 2008, en record a Candi Villafañe com a persona solidària, lluitadora i sensible envers les desigualtats socials, i com a reconeixement a la seva tasca com a Regidor de Serveis Personals de l’Ajuntament de Lleida. 

Es tracta d’un guardó de caràcter biennal i d’àmbit estatal, que vol premiar i reconèixer projectes que fomentin la igualtat d’oportunitats, essent una plataforma de reconeixement i visibilitat d’aquelles intervencions que generin una major consciència social sobre les necessitats i la feina feta i per fer en matèria d’igualtat d’oportunitats en diferents àmbits com: infància i adolescència, igualtat de gènere, gent gran, persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, persones excloses socialment o amb risc d’exclusió, etc.

Participants

Es poden presentar al premi: entitats del tercer sector d’acció social, de solidaritat, de cooperació al desenvolupament, així com  fundacions, administracions locals, centres educatius i centres universitaris que presentin un projecte d’intervenció en igualtat d’oportunitats i que actuïn dins l’àmbit estatal.  No poden concórrer a aquest premi projectes del propi Ajuntament de Lleida ni els que hagin resultat guardonats total o parcialment en altres premis o certàmens.

Modalitats a les quals es poden presentar:

Modalitat A: Projecte d’intervenció a realitzar.

Modalitat B:Projecte d’intervenció en procés o finalitzat. Projectes inèdits que s’hagin realitzat en els darrers dos anys

Aquest 2014 es convoca la Quarta edició, seguint amb l’objectiu d’ impulsar projectes i actuacions d’intervenció en el territori que fomentin la igualtat d’oportunitats en diferents àmbits com; infància i adolescència, igualtat de gènere, gent gran, persones amb discapacitat física i/o mental, persones excloses socialment o amb risc d’exclusió, etc.

Anterior edició

En la passada edició es van presentar projectes de diferents indrets del territori català i de l’estat espanyol, essent candidats projectes molt interessants de l’ àmbit de la prevenció, intervenció familiar, educació per a la igualtat, lleure, atenció a la infància, salut mental, millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitats, persones grans, foment de la igualtat d’oportunitats en l’àmbit sociolaboral, atenció a víctimes de violència masclista, les arts com a vehicle d’inclusió... entre altres.

Aquest excel·lent nivell de participació en el Premi mostrà la feina que s’està fent en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats i també la motivació per donar a conèixer l’esforç dels professionals que la impulsen i, a la vegada, encoratja a tirar endavant aquesta quarta edició del premi Candi Villafañe.

Els guanyadors de la tercera edició del Premi Candi Villafañe de promoció de la igualtat d’oportunitats i la no discriminació foren:

Modalitat A: El projecte “ PER QUÈ NO PARTICIPEM!, Del Grup d’estudis de d’Immigració i Minories Ètniques- GEDIME. Universitat Autònoma de Barcelona. Projecte adreçat a la corresponsabilitat educativa inclou no només les famílies (pares, mares, fills i filles) i el personal docent, sinó que engloba tots els agents locals del territori (educatius i socials), així com la resta de veïns i veïnes que comparteixen espai i temps amb els infants. El foment de la participació de les famílies a l’escola i la sensibilització per la importància de la coresponsabilitat educatiu potencia la conformació d’una identitat col·lectiva basada en valors i motivacions comunes que porten a la generació de capital social i xarxes comunitàries.

Modalitat B: El projecte CERCLES: XARXES FAMILIARS DE SUPORT I AJUDA MUTUA PER SUPERAR EL CONTEXT DE CRISI, pel CASALS DELS INFANTS PER A L’ACCIÓ SOCIAL ALS BARRIS”. Barcelona. És un projecte adreçat  a  famílies que viuen en situació de risc d’exclusió social i que  requereixen  d’una orientació i acompanyament per fer front als moments difícils que estan patint. Molts dels serveis que s’adrecen a aquest col·lectiu els hi ofereixen un suport individualitzat, però aquest acompanyament no és suficient, moltes de les possibles solucions passen per la implicació de l’entorn, d’altres famílies i de la ciutadania en general que poden oferir uns recursos que aquests serveis no poden assumir. La metodologia es basa en la idea de la configuració de grups de famílies, els anomenats Cercles de suport entre famílies que es formen i es dinamitzen amb el suport d’un tècnic però que basen la seva evolució i capacitat de resposta a les seves necessitats en la seva pròpia competència i capacitat de cercar solucions amb solidaritat mútua.

El jurat va decidir, per unanimitat, concedir una menció especial al projecte “FEM UN HORT!! De l’ AJUNTAMENT DE BANYOLES. El projecte consisteix en impulsar el funcionament d’un hort, conjuntament, entre una escola bressol i un centre ocupacional i especial de treball. El projecte ha permès difondre la tasca dels joves discapacitats i els infants, a diversos àmbits del municipi, tot implicant-los en el treball del Banc dels Aliments.

Bases i veredicte

El veredicte del jurat es farà públic en el decurs d’un acte que es celebrarà el primer trimestre de l’any 2015.

Les bases, publicades al BOP en data 16 de juliol de 2014, i la documentació del concurs podem consultar-se a la web de serveis personals

http://benestarsocial.paeria.cati el termini per a la presentació de treballs finalitza el 31 d’octubre de 2014 a les 14 hores.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration