Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Troballes impulsa un nou servei de recollida de roba a domicili

Troballes impulsa un nou servei de recollida de roba a domicili

L’Ajuntament de Lleida col·labora amb aquesta empresa d’inserció sociolaboral en una iniciativa que complementa la recollida, la recuperació i la reutilització de la roba dels diferents contenidors de la ciutat i que després posa a la venda a les seves botigues

L’empresa d’inserció sociolaboral, Troballes, que pertany a Càritas Diocesana de Lleida, juntament amb la Fundació Jaume Rubió i Rubió impulsen un nou servei de recollida de roba domicili, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida. A la presentació d’aquesta nova campanya han assistit la primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, acompanyada del tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social, Josep Presseguer, i del regidor de l’Horta, Josep Barberà, així  com el director de Càritas Diocesana i president de la Fundació Jaume Rubió Rubió, Ramón Baró, i el responsable de l’Àrea Social de la Fundació Jaume Rubió, Manuel Díaz.

Aquest nou servei, que donarà feina a tres persones, pretén arreplegar la roba que ja no s’utilitza porta a porta amb l’objectiu de donar facilitats a totes aquelles persones que vulguin reciclar tot allò que ja no necessiten per tal que Troballes pugui recuperar-la al seu local ubicat al Turó de Gardeny i després reutilitzar-la amb la seva venda a les tres botigues que té l’entitat a Lleida. El servei funciona de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i només cal trucar al telèfon gratuït 900 102 042 i Troballes s’encarrega de recollir la roba al domicili.

A Troballes, a més de recuperar, reciclar i reutilitzar la roba i altres objectes i posar-los a la venda en les seves botigues, promouen una actitud social de consum responsable i solidari. Així mateix, l’entitat gestiona el proveïment de roba personal i d’equipament per a la llar a famílies amb pocs recursos econòmics. A més, fa l’acompanyament i intermediació en la inserció laboral cap al mercat a través de personal especialitzat.

Les activitats econòmiques que desenvolupa són, principalment, les botigues de segona mà (roba, llibres i joguines), drap per a la indústria, recollida del tèxtil familiar, bugaderia industrial i recollida d’oli, entre altres. Pel que fa al balanç d’aquest primer semestre de l’any, Troballes ha fet un total de 20 contractes d’inserció laboral i ha recollit prop de 74 tones de roba en els 24 punts de recollida a la ciutat de Lleida i tres més a Raimat, Sucs i Llívia. Al 2012 en va recollir 188 tones.

La 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, ha destacat que el servei que dóna Troballes “té una doble vessant, per una banda mediambiental, ja que la recollida de roba que es fa als contenidors fa que no vagin a parar a l’abocador i, per tant, allarga la seva vida; i, per una altra, la tasca d’inserció laboral que fan amb persones que tenen risc d’exclusió social”. (tall de veu)

Cal recordar que al juliol de l’any passat l’Ajuntament de Lleida i Càritas van signar un conveni de col·laboració pel qual la Paeria va cedir a l’entitat un local de 736 metres quadrats situat a l’interior de l’edifici H-4 (Edifici A8 o Caserna d’Infanteria) del Turó de Gardeny per tal que l’Associació Troballes pogués ampliar les instal·lacions que ocupava, on desenvolupa el programa Roba Amiga.

L’Ajuntament de Lleida i Càritas Diocesana van signar al juliol del 2004 un conveni marc de col·laboració, que va donar lloc a la posterior signatura d’un Pacte Addicional el mateix mes i any, en el qual es contemplava la col·laboració municipal en el projecte “Troballes”. En data 10 de desembre de 2007, es va signar un Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Inserció Sociolaboral Troballes per a la col·locació de contenidors per a la recollida de roba usada a la ciutat de Lleida.

Díptic informatiu.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration