Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Atenció a les persones en situació de pobresa extrema o sense llar Notícies Voluntariat Sènior de l’Ajuntament de Lleida col·labora en la difusió del projecte “Aliments per a tothom des del comerç de proximitat”

Voluntariat Sènior de l’Ajuntament de Lleida col·labora en la difusió del projecte “Aliments per a tothom des del comerç de proximitat”

Aquest programa, que es realitza amb la col·laboració del Banc dels Aliments, té com a objectiu millorar la capacitat d’obtenció de producte fresc i distribució d’aliments i l’atenció a les necessitats alimentàries de les famílies de Lleida en situació d’especial vulnerabilitat

13 voluntaris sènior col·laboraran en la difusió del projecte “Aliments per a tothom des del comerç de proximitat”, que ha posat en marxa l’Ajuntament de Lleida coordinadament amb el Banc dels Aliments per donar resposta coordinada a la cobertura de necessitats bàsiques alimentàries a la població de Lleida des del comerç de proximitat. Amb el projecte "Aliments per a tothom des del comerç de proximitat" es vol millorar la capacitat d’obtenció de producte fresc i distribució d’aliments i l’atenció a les necessitats alimentàries de les famílies de Lleida en situació d’especial vulnerabilitat, millorant la seva qualitat de vida.

La tasca dels voluntaris serà informar als establiments d’alimentació dels diferents barris de Lleida de la importància de solidaritzar-se en la cobertura de necessitats bàsiques de la població més vulnerable, tot evitant el malbaratament d’aliments i la destrucció de productes quan encara poden ser consumibles. El comerciant pot donar tots tipus de producte perible o no perible, ja sigui sec, fresc, refrigerat o congelat, que no estigui caducat i que sigui apte per al seu consum, en la periodicitat que aquest cregui oportú, ja sigui de manera puntual o estable. Les donacions es realitzaran de forma gratuïta i es facilitarà la recollida dels productes en el seu mateix establiment. Tot aquell comerç que vulgui col·laborar en el projecte s’ha de posar en contacte amb l’Associació Banc dels Aliment de Lleida per tal de poder coordinació la donació. (Telf. 973 25 76 12 o info@bancdelsalimentslleida.cat)

 

Les Taules de distribució d’aliments impulsades des de l’Ajuntament de Lleida són plataformes operatives dinamitzades des dels equips bàsics de serveis socials i que treballen a cada barri de la ciutat. Estan formades per totes les entitats d’iniciativa social que presten serveis d’atenció a les necessitats bàsiques de la població i cerquen la millora de la cobertura de les necessitats alimentàries des de la proximitat, mitjançant el treball coordinat i en xarxa. La iniciativa sorgeix en l’actual context socioeconòmic com una fórmula de millora de l’eficàcia dels serveis, que des del treball cooperatiu i en xarxa podran identificar, des de la proximitat de cada barri, les necessitats alimentàries de la població i els serveis que es presten.

 

L’Ajuntament de Lleida, des de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació, a través dels Serveis socials bàsics, presta suport social a les persones i famílies que es troben situació de vulnerabilitat social. Així mateix, la Xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques, creada l’any 2009, treballa de forma coordinada en la cobertura de necessitats bàsiques a la població de Lleida.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida