Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies 140 joves i 14 equips al torneig "Futbol Ciutat"

140 joves i 14 equips al torneig "Futbol Ciutat"

El torneig "Futbol Ciutat" va finalitzar la setmana passada amb els partits finals i el lliurament de trofeus, que ha presidit l'alcaldessa accidental Sara Mestres. En la competició, han participat 14 equips amb un total de 140 adolescents i joves.

El torneig "Futbol Ciutat" ha acabat aquest vespre amb els partits finals i el lliurament de trofeus, que ha presidit l'alcaldessa accidental Sara Mestres. En la competició, han participat 14 equips amb un total de 140 adolescents i joves.

En la categoria "+Nous", el guanyador ha estar l'equip de Balàfia; el segon, Hermanos Águila de Magraners, i el tercer, Magraners. Pel que fa al grup "+Experiència", el vencedor ha estat Biblioteca de Magraners; segons, Bordeta, i tercers, Xut Star (zona Escorxador).

Amb la finalitat de dinamitzar la vida dels barris i connectar més amb els col·lectius ja atesos des de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació (joves, mares i pares, etc...), les educadores d’entorn, ja l’estiu passat, van iniciar un procés de captació i de creació de grups de joves per tal de propiciar un entorn de lleure educatiu als diferents barris de la ciutat en aquesta època de l'any .

La pràctica regular d’una activitat esportiva en grup és important en aquestes edats ja que afavoreixen el seu desenvolupament i el seu procés de socialització. El fet d’haver d’acceptar i practicar les normes i l’organització d’un esport d’equip contribueix a millorar les seves habilitats personals i socials.

Cal dir també que es fa palesa la demanda dels joves d’entre 12 i 18 anys de poder fer competicions esportives durant l’època estival, concretament de futbol, on puguin practicar l’esport a nivell dirigit, conèixer gent nova i, d’aquesta manera, ocupar el seu temps lliure amb significat. El projecte promou entre els participants els valors d’amistat, respecte i compromís, entre altres.

El projecte "Futbol ciutat" es basa en:

 • Un torneig de futbol sala a nivell de ciutat adreçat a grups de joves que es constitueixen com a equip
 • Cada equip té un responsable/capità que és el nexe entre cada equip i l’educadora.
 • Setmanalment es realitza una competició de tots els equips participants que culmina amb una trobada final de tots els equips.

En el torneig d’aquest estiu s’ha cregut convenient realitzar dues lligues simultànies: una d’elles inclou els equips amb més experiència en el futbol sala, amb 8 equips participants; i l’altra, incorpora nous equips, alguns d’ells jugadors/ores d’aquest esport per primera vegada, amb 6 equips.

DURADA DE L’ACTIVITAT: Del 4 de juliol al 8 agost de 2012.
NOMBRE PARTICIPANTS/EQUIP: de 8 a 12 nois/noies per a cada equip.
EDATS PARTICIPANTS: Entre 11 i 18 anys
RELACIÓ EQUIPS PARTIPANTS:

 • Barri Escorxador: 2 equips ("Xut Star" i "Green Peace")
 • Barri Democràcia: 1 equip ("Democràcia)
 • Barri Secà de Sant Pere: 1equip ("Secà")
 • Barri Balàfia: 1 equip ("Balàfia")
 • Barri Pardinyes: 3 equips ("Pardinyes", "Atlàntic" i "Master Tracks")
 • Barri Cappont: 2 equips ("Vale Cris" i "F.C. Cappont")
 • Barri Bordeta: 1 equip ("Bordeta")
 • Barri Magraners: 3 equips ("Biblioteca", "Hnos. Aguila" i "Magraners")

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida