Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies 1600 joves de Lleida participen del programa MAX IN LOVE

1600 joves de Lleida participen del programa MAX IN LOVE

Max in love és un nou programa educatiu de la Regidoria de Benestar Social adreçat a l’àmbit de la sexualitat i l’afectivitat Durant aquest curs s’ha realitzat una prova pilot de la qual hi han participat 1600 joves de la ciutat

La tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social, Montse Mínguez, ha clausurat avui el programa educatiu Max in Love que ha impulsat l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació, i que ha aconseguit la implicació de 22 centres educatius i un total de 1600 alumnes. L’acte de cloenda ha consistit en una xerrada sobre educació sexual i afectiva a càrrec d’Antoni Bolinches i la representació teatral de l’obra que porta el mateix nom del programa, Max in Love, a càrrec dels alumnes de l’Aula Municipal de Teatre.

Max in love va néixer a partir de la necessitat de coordinació amb professionals del món de l’educació i la salut, de programes educatius universals en l’àmbit de l’educació efectiva i sexual. Consta d’una guia didàctica que acompanya l’obra de teatre continuant amb la idea de l’antecedent reeixit del programa de promoció de la salut “Max a escena” que porta 15 anys de trajectòria.

L’objectiu del programa és afavorir la reflexió i la presa de consciència envers l’afectivitat i la sexualitat mitjançant la creació d’espais de debat i d’aprenentatge suficientment engrescadors pels adolescents. S’ha optat un enfocament del tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa. Partint de la premissa que la sexualitat afecta totes les dimensions de la persona, es va decidir prestar atenció tant a aspectes biològics i emocionals com als socials i ètics.

Una de les especificitats del programa Max in love és que ha comptat amb la participació de molt diversos especialistes en l’àmbit de la salut, la sexualitat, els joves, l’educació emocional i el teatre, de diferents entitats i institucions de la ciutat com són la Universitat de Lleida, el programa Salut i Escola i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Associació Antisida de Lleida a més dels tècnics municipals de les Regidories de Benestar Social, Joventut i Igualtat. Convertint Max in love en un programa multidisciplinari.

Durant el curs 2013-2014 s’ha realitzat una prova pilot de la qual hi ha participat 22 centres d’ensenyament secundari a més de diferents entitats que treballen en l’àmbit de l’educació no formal. En total hi ha participat 1600 joves i 80 educadors i educadores.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida
NextGeneration