Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies “Max a escena” i “Max in love” clouen la temporada amb un espectacle teatral per a famílies

“Max a escena” i “Max in love” clouen la temporada amb un espectacle teatral per a famílies

“Max experience” s’adreça a les famílies i planteja temes sobre salut, afectivitat, sexualitat, etc. perquè després puguin obrir diàleg i comentar-los amb els seus fills i filles. L’obra es representa avui a les 19 h al Teatre Municipal de l’Escorxador, en el marc del Dia Internacional de la Família

Els projectes municipals “Max a escena” i “Max in love” clouen avui la temporada 2016-17 amb la representació de l’obra teatral “Max experience”, adreçada especialment a les famílies. En el marc del Dia Internacional de la Família (15 de maig), la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones ha impulsat l’escenificació d’aquesta obra perquè les famílies, pares, mares, avis i àvies, puguin gaudir de l’espectacle acompanyats dels adolescents, amb l’objectiu també que els temes plantejats sobre l’escenari permetin obrir un diàleg intergeneracional sobre temes d’alt interès, com la salut, les drogues, l’afectivitat, la sexualitat, el grup d’iguals, les normes i límits familiars, etc. L’espectacle es farà al Teatre Municipal de l’Escorxador i l’entrada és gratuïta -fins a completar l’aforament-.

Durant el curs escolar s’han desenvolupat els projectes “Max i Maxi” i “Max in love”, dos projectes de la Regidoria per promocionar la salut i la prevenció de conductes de risc en els adolescents a través del teatre. Estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre. L’edat dels joves actors i actrius també de l’Aula, que va dels 13 als 18 anys, genera la immediata identificació del públic adolescent amb allò que està passant damunt l’escenari i motiva per al diàleg posterior.

Els projectes “Max a escena”, que celebra enguany la seva 19a edició, i “Max in love”, que es va inciar fa 4 anys, estan adreçats a joves de 15-16 anys que, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i l’assessorament dels tècnics municipals.

Durant el curs escolar s’han realitzaran set representacions de cada obra, vistes per uns 3.400 joves de 3r i 4t d’ESO de 23 centres de secundària de Lleida (el 93% del total). A més, han participat d’aquests projectes dos centres d’educació especial i dos centres de formació ocupacional.

“Max a escena” planteja, sense dramatisme, situacions típiques de la vida dels i les adolescents, per motivar la reflexió sobre temes com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. La intenció és apropar-s’hi de la forma que els mateixos i les mateixes joves tenen de viure aquests temes. “Max in love” l’hi dóna continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat i la sexualitat, els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Es fa a través d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.

Presentació dels resultats de l’avaluació de “Max in Love”.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida