Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies 756 infants i joves amb especial vulnerabilitat participen en projectes educatius de la Paeria durant l’estiu

756 infants i joves amb especial vulnerabilitat participen en projectes educatius de la Paeria durant l’estiu

Cloenda de les activitats per a la infància i l’adolescència Estiu 2013 de la Regidoria de Benestar Social i Ocupació L’Ajuntament des de fa anys, aposta per la preservació dels benestar dels infants, tant a nivell preventiu com d’intervenció, fent una aposta ferma envers accions integradores i facilitant la igualtat d’oportunitat a aquells infants i adolescents que es troben en situacions de vulnerabilitat social

Un total de 756 infants i joves amb especial vulnerabilitat han participat en les activitats per a la infància i l’adolescència que la Regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat durant aquest estiu, una iniciativa que s’ha portat a terme als Centres Oberts, en diferents projectes duts a terme pels equips d’educadors d’entorn, i a les ciberaules municipals, principalment. L’alcalde accidental, Josep Presseguer, ha clos aquest matí les activitats d’aquest estiu, i ha compartit amb els nens i nenes del Centre Obert Remolins diversos moments de joc. A través d’activitats lúdiques i de lleure com tallers, activitats esportives i jocs de socialització, s’han treballat valors com l’amistat, el respecte i el compromís, així com altres competències d’aprenentatge dels infants sempre amb la dimensió educativa. Les activitats que es duen a terme estan adaptades a les diferents franges d’edat i al col·lectiu específic al que van adreçades.

Les activitats per a infants i joves amb especial vulnerabilitat, però, no es centren només a l’estiu. L’alcalde accidental, Josep Presseguer, ha explicat que durant tot el curs escolar es desenvolupa una tasca educativa per aquests col·lectius a través principalment de la Xarxa de Centre Oberts de la ciutat, les Ciberaules Municipals i els diferents projectes i programes educatius que es desenvolupen als barris a través de la figura dels Educadors/es d’ Entorn (suport a l’escolarització, dinamització esportiva, preservació familiar...). La Paeria té tres Centres Oberts muncipals i dues ciberaules que atenen a 429 infants durant tot l’any. Els equips educatius d’entorn dels diferents barris també treballen durant l’any de manera intensiva amb un miler d’infants i joves.

L’Ajuntament des de fa anys, aposta per la preservació dels benestar dels infants, tant a nivell preventiu com d’intervenció, fent una aposta ferma envers accions integradores i facilitant la igualtat d’oportunitat a aquells infants i adolescents que es troben en situacions de vulnerabilitat social. En aquesta línia la regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, a més a més de propiciar la participació de tots els infants en els programes i projectes oberts a tota la ciutadania (activitats esportives, estiu de petits estiu de joc...) impulsa accions i recursos educatius per a infants i famílies especialment vulnerables.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida