Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Activitats variades per acompanyar les famílies dels SIS i ciberaules durant el confinament

Activitats variades per acompanyar les famílies dels SIS i ciberaules durant el confinament

Els Serveis d’Intervenció Socioeducativa i Ciberaules han reconduït els seus programes per oferir un treball telemàtic i personalitzat als 567 infants i joves que participen en aquests recursos

Els Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i Ciberaules estan realitzant un treball en línia i personalitzat amb el conjunt d’infants i joves en aquest període en què, per la crisi sanitària, els recursos presencials estan tancats. Els equips de professionals que estan al capdavant dels projectes han reconduït els seus programes per seguir oferint un servei de qualitat a les famílies, adaptant-lo a les situacions particulars de cada nucli familiar. La majoria d’aquets serveis estan coordinats per l’Àrea d’Infància i Família, de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials, amb les entitats que gestionen els SIS.

En els més de dos mesos d’estat d’alarma, s’ha fet un acompanyament educatiu, emocional i lúdic, amb un retorn satisfactori per part de les famílies, que agraeixen el seguiment i la implicació per detectar possibles noves necessitats, dubtes o preocupacions. A través dels diferents serveis de la xarxa, es presta atenció a 567 infants i joves de la ciutat.

Alguns dels projectes que han pres forma durant el confinament han estat:

-Les Ciberaules Municipals Moreres i Gairoles han desenvolupat el projecte #CIBERACASA. S’ha realitzat una orientació educativa lúdica i un seguiment socioeducatiu de la crisi S’han utilitzat tres canals de comunicació: Instagram, Whatsapp i trucades telefòniques per treballar el dia a dia de les famílies.

-El SIS Municipal Gínjol, gestionat per la UTE Gínjol, ha habilitat l’espai web Ginjol Virtual, amb un recull d’iniciatives.

-Els SIS Municipal Pas a Pas i Calidoscopi, que gestiona la Fundació Champagnat, ofereixen un espai en línia de formació, prevenció, reflexió i participació per atendre els infants i joves i les seves famílies. També tenen en funcionament els projectes Debatint i Formo part.

-Els SIS Municipals Remolins i Companyia, gestionats per l’Associació Prosec, treballen amb el projecte SIS Virtual, una pàgina web on actualitzen i proposen activitats educatives, de lleure, reptes, etc., així com una guia de parentalitat positiva adaptada a la situació de la Covid-19.

Els SIS Municipal Mercadet i SIS Mercat i SIS Trampolí, que gestiona Salesians St. Jordi PES Lleida, han generat accions personalitzades. Entre altres, establir xarxa amb l’escola i/o institut per continuar amb els projectes acadèmics, afavorir hàbits sans i saludables, etc. S’ha intentat que les famílies enfortissin competències parentals i també en el rol de mestres/professors.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida