Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Contes d'altres cultures a la Biblioteca Pública

Contes d'altres cultures a la Biblioteca Pública

Mares de l'escola Balàfia expliquen als nens relats originaris d'altres països, dins del projecte Growing Together, que impulsa l'Ajuntament per promoure la inclusió a través d'accions educatives i iniciatives comunitàries

Les mares de l’escola Balàfia que participen en el projecte “Growing Together” han explicat aquesta tarda contes originaris dels seus països als nens i les nenes de la ciutat en un acte celebrat a la Biblioteca Pública de Lleida. Les famílies ja havien fet diverses sessions de conta contes a la seva escola i ara han sortit d’aquest entorn per explicar els seus relats dins l’hora del conte de la Biblioteca, amb la participació de la mestra, psicopedagoga i contacontes, Meritxell Morera.

L’activitat “Mares de contes, contes de mare”, que s’ha dut a terme al claustre de l’Àrea Infantil i Juvenil, sorgeix del treball de Morera amb les mares de l’escola Balàfia. A través d’aquestes narracions breus les famílies migrades poden explicar maneres de pensar i compartir una nova visió de les seves cultures. El projecte recupera aquests relats com a part important de la seva integració ja que els contes aporten informació sobre experiències i vivències que són importants per als membres de cada cultura.

L’Ajuntament de Lleida i l’escola Balàfia desenvolupen conjuntament el programa Growing Together (Creixent junts), que impulsa la inclusió de les famílies a través d’accions educatives i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. El projecte contempla una part important en què les famílies han de fer les seves aportacions. La transmissió del llegat cultural i dels valors de la seva cultura és un aspecte que les famílies destaquen per trametre-la als seus fills i filles malgrat trobar-se fora del seu país.

“Growing together” està subvencionat per Erasmus+ i és pioner a l’Estat en la línia “Adult Education Strategic Partnerships. La Paeria, especialment a través de les Regidories de les Polítiques per als Drets de les Persones i de Drets Civils i Cooperació, participa com a soci en el projecte “Growing Together” amb l’escola Balàfia, l’Ajuntament portuguès d’Odemira, que n’és l’impulsor, dues escoles bàsiques de Portugal, l’Ajuntament de Follonica i l'ISIS Follonica (escola italiana). Els integrants de la iniciativa comparteixen objectius comuns per aconseguir resultats en benefici mutu i poder compartir els resultats. El projecte té el suport de la subvenció europea Erasmus+, KA2-Adult Education Strategic Partnerships.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida