El Banc de Bones Pràctiques reconeix el projecte +Love de la Paeria
El projecte municipal +Love ha estat reconegut pel Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels Governs Locals de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones desenvolupa aquest programa amb l’objectiu de promocionar les relacions sexuals i afectives saludables en el col·lectiu de la gent gran.
Un dels temes oblidat en la salut de les persones grans és la sexualitat. L’educació afectiva-emocional és un aspecte a treballar al llarg del cicle vital, també en aquest col·lectiu. Es produeixen canvis físics, emocionals i relacionals, però és una realitat invisible, desconeguda i plena de prejudicis. Per això, la Paeria ha apostat per fomentar aquest treball, perquè a través de grups focals i una posterior representació teatral, es puguin aportar, debatre i compartir vivències, inquietuds i opinions sobre el tema. Els grups de discussió que s’han dut a terme són de dones, d'homes, de parelles mixtes i entrevistes individuals a persones del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals (LGTBIQ).
El projecte +Love té el seu precedent en el programa Max in Love adreçat als adolescents i joves. S’emmarca dins el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Bancària la Caixa per a les persones grans i compta amb la participació de la Univesitat de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre.
El BBP ha valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals.
El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i Ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.
Podeu trobar més informació a www.bbp.cat.