Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies El programa educatiu “L’Aventura de la vida” clou amb una obra sobre els refugiats

El programa educatiu “L’Aventura de la vida” clou amb una obra sobre els refugiats

Més de 1.500 alumnes han participat aquest curs escolar en el programa municipal, sobre habilitats per a la vida i hàbits saludables, i en l’acte de cloenda s’han lliurat els diplomes de participació als 19 centres de la ciutat que hi han pres part La peça teatral “Landscape”, de la Petiestable 12, ha reflexionat sobre la crisi dels refugiats i les migracions involuntàries i s’ha conscienciat sobre la solidaritat i la cooperació

El programa educatiu “L’Aventura de la vida” ha finalitzat una nova edició amb l’acte de cloenda a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb l’assistència de mig miler d’alumnes de Lleida. L’acte, amb el títol “Mar d’il·lusions”, ha tingut una primera part amb la representació de l’espectacle “Landscape” de la companyia La Petiestable 12 de l’Aula Municipal de Teatre, que ha tractat el tema dels refugiats. L’obra ha pretès que els nens i nenes reflexionessis sobre la crisi dels refugiats i les migracions involuntàries, així com conscienciar-los sobre la necessitat de la solidaritat i la cooperació.

Després, s’han lliurat els diplomes de participació als centre educatius que enguany han pres part de “L’Aventura de la Vida”. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha afirmat que “la vida és com una aventura” i per a la qual cal bona formació i el coneixement que es tramet a través de l’escola, la família i l’entorn. Per això, ha afegit que aquest programa municipal contribueix a aquesta transmissió de coneixements i de valors, com la solidaritat, que també s’ha pogut veure a l’obra de teatre.

Parra ha lliurat els diplomes amb Anna Miranda, de l’Agència de Salut Pública; Isabel Matas, coordinadora de Fundesplai, i Rafael Oncins, el gerent de Plusfresc. 1.564 infants han participat en el programa aquest 206/2017, de 19 centres de la ciutat, els representants dels quals han pujat a l’escenari a recollir el diploma.

“L’Aventura de la vida” és un programa municipal d’educació per a la salut i d’habilitats per a la vida que es du a terme des de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones i que s’adreça a les escoles d’Educació Primària de Lleida. La iniciativa, ja consolidada, ha incorporant nous camps d’acció on poder desenvolupar els objectius educatius implícitits. El programa “L’Aventura de la vida” està basat en dos eixos:

-les habilitats per a la Vida: respecte envers un mateix i els altres, gestió de les emocions, prendre decisions, afrontar els desafiament, etc.

-els hàbits saludables: descans i activitat, alimentació, higiene, consum tabac, etc.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida