Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies El taller “Encaix” presenta diumenge a l’Animac el curt elaborat per joves de Lleida

El taller “Encaix” presenta diumenge a l’Animac el curt elaborat per joves de Lleida

Nois i noies de diversos barris de la ciutat han fet aquest projecte coordinats per educadors d’entorn municipals i amb la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya i el Centre d’Art La Panera. Els participants en el taller han valorat en quina part del procés “encaixaven” partint de les seves motivacions personals, per fer de dibuixant, de músic, de reporter, etc.

L’Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, mostrarà diumenge el resultat del taller “Encaix” que han fet joves de la ciutat, coordinats pels educadors d’entorn municipals dels diferents barris. Els nois i les noies participants, de 12 i 16 anys, són dels grups de Balàfia, Secà de Sant Pere, Pardinyes, Magraners, Cappont, Bordeta, Mariola i Centre Històric. El taller ha estat organitzat per la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, Animac Lleida i el Centre d’Art La Panera.

“Encaix” és una proposta que neix de la idea de l’encaix d’un mateix en els diferents entorns en el quals es viu i conviu, a qualsevol nivell: la família, les amistats, els centres educatius, el barri, la ciutat, la societat, l’entorn laboral. El procés de treball ha partit d’una reflexió dels participants per valorar en quina part del projecte “encaixaven” partint de les seves motivacions personals. Per aquest motiu, s’han fet diferents grups: l’equip dels dibuixants i pintors, que han creat animacions, dibuixos i pintures amb llums; l’equip de dansa, hip hop i breakdance, que han fet les coreografies i els balls de videoclip amb l’assessorament de l’escola de dansa El Mirall; l’equip de músics, cantants i veus en off, que ha realitzat la co-creació i composició del tema musical que acompanya l’animació, fent l’enregistrament de la música i les veus en off als Bucs municipals El Mercat de La Bordeta; l’equip d’esports urbà, que ha treballat a partir del traç en el dibuix i l’aleatorietat d’un rastre de petjades, per mitjà del moviment, captant el recorregut corporal i/o el trajecte; l’equip de reporters, que ha enregistrat vídeos per fer un “making off” del videoclip per donar visualització dels participants i del procés.

Cada participant ha trobat el seu lloc en el projecte, treballant des de l’objectiu principal que ha estat apostar per la suma de capacitats, sabent que tothom és valuós i que cadascú aporta partint de la motivació i de les ganes de treballar en equip.

El curtmetratge final ha anat a càrrec del llicenciat en Belles Arts, Jeroni Martínez, que treballa entorn als processos creatius des de The-Color-Lab, juntament amb altres col·laboradors especialistes en diferents àmbits i disciplines relacionades.

La sessió que inclou el curtmetratge del taller “Encaix” començarà a les 18 h, a l’espai Animacrea, i projectarà els resultats dels tallers Animac. La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya té lloc del 2 al 5 de març a Lleida, tot i que ja han començat algunes activitats prèvies, com tallers o sessions escolars.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida