Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Els joves de Lleida mostren les seves creacions audiovisuals amb el projecte Palma Produccions

Els joves de Lleida mostren les seves creacions audiovisuals amb el projecte Palma Produccions

El CaixaFòrum acollirà dijous la gran gala d’estrena dels 11 curtmetratges produïts enguany per un centenar de joves de 13 a 25 anys, amb suport de professionals

Més d’un centenar de joves de Lleida de 13 a 25 anys donaran a conèixer aquest dijous en una gala d’estrena els curtmetratges que han creat dins del projecte Palma Produccions, que impulsa el departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida amb l’objectiu de donar suport al talent jove audiovisual.

Es tracta d’un projecte educatiu pel temps de lleure que facilita als joves amb inquietuds per la creació audiovisual que puguin expressar les seves vivències i experiències mitjançant el rodatge d’un curtmetratge o documental amb suport professional.

Enguany s’han seleccionat 11 curtmetratges, que es van enregistrar entre els mesos de novembre de 2017 i març de 2018. Durant el procés, els joves aprenen a fer el guió, la posada en escena, la direcció, a fer de càmeres, interpretar personatges i la resta de tasques necessàries en una producció audiovisual, sota la supervisió del professional que fa de guia, aporta el material audiovisual i també s’encarrega de l’edició. Aquest any els professionals del món audiovisual que han donat suport al projecte són l’Óscar Sánchez de Nurosfera, el Jordi Pla i el Jose Berges de Paranoide Films.

L’estrena, que tindrà lloc aquest dijous al CaixaFòrum a les 19.00 hores, es converteix en una gran festa, que parodia els Oscars de Hollywood, amb premis per tots els treballs.

Els joves arriben a la catifa vermella mitja hora abans de l’inici de l’acte pujats en cotxes d’època cedits pel Club de Vehicles Històrics, com si fossin estrelles de cinema. Els guàrdies de seguretat (que són joves disfressats) obren les portes dels cotxes i el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, i la Directora del Caixaforum, Maribel Tost, reben als actors i actrius a la mateixa catifa, abans que es facin la foto al photocall i entrin al teatre.

L’acte començarà a les set amb la projecció de tots els curts i després es farà el lliurament de premis.

A més de l’estrena en pantalla gran, tots els curts queden després per la seva posterior difusió al canal que la Paeria té a la xarxa social YouTube. El projecte Palma Produccions es va iniciar l’any 2009 i ha permés la producció de més de 70 curtmetratges amb la participació d’uns 700 joves. A mitjans d’octubre s’obre la convocatòria i els tècnics de Joventut seleccionen les millors propostes.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida