Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Guia d’activitats de lleure inclusiu per a infants, adolescents i joves de la ciutat de Lleida

Guia d’activitats de lleure inclusiu per a infants, adolescents i joves de la ciutat de Lleida

L’Ajuntament de Lleida elabora una guia telemàtica amb 102 activitats que realitzen 45 entitats i 6 institucions de la ciutat

La regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, ha elaborat la “Guia d’activitats de lleure inclusiu per a infants, adolescents i joves de la ciutat de Lleida” per tal de difondre i donar a conèixer l’oferta de lleure inclusiu que es duu a terme durant el curs escolar a la nostra ciutat, organitzades per les Institucions i entitats ciutadanes.

Es tracta d’una guia telemàtica que recull i apropa aquesta informació tant a les famílies com als professionals de l’àmbit mirant de donar resposta a les necessitats socials i educatives.

L’alcalde accidental, Josep Presseguer, acompanyat del regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, ha presentat avui aquesta guia, que ha qualificat com a una eina “que facilita la igualtat d’oportunitats” i és integradora perquè aglutina el que fa el conjunt d’entitats i institucions de la ciutat adreçat als infants en matèria de lleure.

Tall de veu alcalde accidental Josep Presseguer

En aquesta guia es recullen aquelles activitats que permeten i faciliten l’accés al lleure normalitzat a aquells infants que bé per dificultats econòmiques o socials, tant a nivell individual com familiar, tenen alguna dificultat per participar en aquests recursos de lleure que incorporen aquesta responsabilitat social en la seva manera de fer.

“El nen, en el lleure és el igual als altres, no hi cap diferència. Tot el que es treballi pel lleure és una manera de normalitzar i fer tothom igual”, ha destacat el regidor d’Educació Jesús Castillo

La Guia vol ser una eina de consulta útil i de fàcil manipulació donat que ofereix la possibilitat de seleccionar la informació segons l’interès de l’usuari/ària. Es pot consultar mitjançant un cercador que permet trobar aquelles activitats que més s’adeqüin a les necessitats d’acord a 4 aspectes:

1. Per tipus d’activitat : reforç escolar, formació ocupacional, esportiva, artística i de lleure.

2. Per grup d’edat : 1-12 anys / 13-16 anys i 17-18 anys.

3. Per zona de la ciutat on es realitza l’activitat/recurs.

4. Per selecció de text o paraula clau.

La guia serà una eina interactiva i en constant actualització i es nodreix contínuament de noves activitats i recursos que es realitzen des de les Institucions i entitats ciutadanes que hi participen.

Un total de 45 entitats ciutadanes de la ciutat de Lleida i 6 Institucions exposen les activitats i recursos que ofereixen per a la població menor de 18 anys. Actualment es registren 102 activitats .

L’accès a la guia es realitza per mitjà del web de la regidoria de Benestar Social de l’ Ajuntament de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida