Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Jornada sobre com acompanyar les persones en les diferents etapes de la vida

Jornada sobre com acompanyar les persones en les diferents etapes de la vida

La Regidoria per als Drets Socials ha organitzat la 19a edició de les jornades d’habilitats per a la vida en què professionals de diferents àmbits compartiran coneixements i experiències, enguany amb el títol “Saber fer, saber ser, saber estar”

La Paeria ha organitzat al 19a jornada de formació en promoció d’habilitats per a la vida, que porta per títol “Saber fer, saber ser, saber estar”. Educar i ensenyar implica, en gran mesura, estar al costat de l’altra persona, acompanyar en el procés, ser-hi present. La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials ha impulsat l’acció per tractar com atendre els infants, adolescents, famílies, companys/es de professió, etc., ja que cada situació demana uns sabers específics i els diferents col·lectius agraeixen comptar amb educadors/es que acompanyin, que generin autoconfiança i benestar.

Està prevista la participació de 70 professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari,a la sala Alfred Perenya (de 09 a 14 h). La jornada estarà dinamitzada per tècniques de Fundesplai i especialistes en habilitats per a la vida. Finalitzarà amb uns tallers pràctics que mostraran una iniciativa per treballar amb titelles adreçada a infants i el projecte Silencis de l’Institut Joan Oró.

Les habilitats per a la Vida, l’educació emocional, la pedagogia sistèmica, etc. són eixos de treball que generen coneixements i metodologies diverses, que amb les diferents jornades organitzades, omplen el bagatge d’educadors/es. Formen part del “saber fer”, i són la base del “saber ser” i el “saber estar”.

La Paeria coordina la sessió formativa amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i l’entitat Fundesplai.

La jornada, que es fa anualment, pretén ser un espai de formació que faciliti eines als professionals que treballen amb infants i joves, així com un espai d’autocreixement i autocura per persones que es dediquen a acompanyar i educar persones. Així, s’adreça a mestres i professorat que implementen programes educatius de prevenció i promoció de la salut en centres escolars, com l’Aventura de la vida, Ordago, Max a escena o Max in love. També està oberta a altres professionals que participen en projectes de salut i prevenció en entorns comunitaris.

Fa 19 anys que l’Ajuntament ofereix aquesta formació contínua a aquest col·lectiu de professionals que dia a dia treballen amb programes de prevenció de conductes de risc i promoció de la salut, així com crear un espai d’intercanvi d’experiències i transferència de coneixement entre diferents entorns comunitaris.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida