Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies La Paeria aposta pel suport a la intervenció en l`àmbit socioeducatiu

La Paeria aposta pel suport a la intervenció en l`àmbit socioeducatiu

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) municipal Pas a Pas, gestionat per la Fundació Champagnat

L’Ajuntament de Lleida manté el suport a la intervenció en l’àmbit socioeducatiu que es desenvolupa a la ciutat a través de la Xarxa de SIS, de Serveis d’Intervenció Socioeducativa –abans Centres Oberts-. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquesta tarda el SIS municipal Pas a Pas, al barri de la Mariola, per conèixer el treball en aquest espai amb els infantis i adolescents que hi participen. Larrosa s’ha interessat per l’atenció educativa i per l’acompanyament que es fa amb les famílies. L’alcalde ha conversat amb els nens i les nenes que aquesta tarda han assistit al centre i amb el germà marista Pere Castanyé, vinculat a l’obra social del Pas a Pas al barri, ha respost les preguntes que els infants li han fet. També hi han estat presents el tinent d’alcalde, Xavier Rodamilans, així com el germà Jaume Parés i Llorenç Claramunt, al capdavant de la Fundació Champagnat, entitat que gestiona el SIS municipal a la Mariola.

SIS municipal Pas a Pas

Gestionat per la Fundació Champagnat, realitza atenció educativa a uns 90 infants, adolescents i joves, des dels 5 al 12 anys. També fan atenció individual i grupal a les famílies per tractar temes de parentalitat positiva i acompanyament en la criança. Es treballa coordinadament amb serveis socials ja que són l’equip que hi deriva els infants i en fa el seguiment.

El seus objectius passen per sonar suport al seu aprenentatge escolar; treballar valors, com ara el joc en equip, la solidaritat, el respecte, etc., o gaudir del temps de lleure amb activitats lúdiques i alhora formatives.

SIS Calidoscopi i PDC

La Fundació també gestiona a la Mariola el Pla de Desenvolupament Comunitari i el centre obert Calidoscopi, adreçat a adolescents i joves. Hi atenen uns 35 joves i hi porten a terme diversos projectes, com el Programa PFI de formació i inserció, el projecte Enter d’inserció laboral, el programa d’alfabetització per menes o el programa d’apoderament de la comunitat i cultura gitana.

Xarxa de SIS

La ciutat de Lleida compta amb 9 centres oberts SIS (5 municipals i 4 gestionats per entitats del tercer sector) que, en el seu conjunt, tenen una capacitat per a 625 infants, adolescents i joves. Són serveis diürns d’atenció a infants especialment vulnerables en horari extraescolar. Realitzen una tasca socioeducativa, durant el temps lliure dels infants, adolescents i joves, donant suport, estimulant i potenciant el desenvolupament de la personalitat i la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo. Alhora, vetlla per compensar les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la intervenció familiar, el treball en xarxa i la implicació en la comunitat. Formen part de la cartera de Serveis Socials de Catalunya i reben suport del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya en el marc del Contracte programa. S’adrecen a infants, adolescents i joves, dels 4 fins als 18 anys, segons les necessitats del territori. Els objectius principals són:

-Donar suport, estimular i potenciar l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat del menor.

-Afavorir la socialització i la integració social dels menors i les seves famílies.

-Prevenir les situacions de risc social i de ruptura amb la família i l’escola.

-Compensar dèficits socioeducatius.

-Adquirir aprenentatges i competències.

-Acompanyar i orientar les famílies en els processos educatius que afecten els seus fills/es.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida