Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies La Paeria ofereix 3.000 places a les estades municipals per a nens i nenes aquest estiu amb “Viu l’Estiu a Lleida 2018”

La Paeria ofereix 3.000 places a les estades municipals per a nens i nenes aquest estiu amb “Viu l’Estiu a Lleida 2018”

L’alcalde, Àngel Ros, i la regidora de l'àrea d'Educació, Rosa Maria Salmeron, han presentat l’oferta educativa, esportiva i de lleure dels programes Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania, que es fan al juliol i agost a diferents equipaments municipals de Lleida. Ros ha destacat que 108 monitors desenvoluparan les diverses activitats, amb inscripció online del 16 al 23 d’abril i amb repesca al juny Enguany s’amplia l’Estiu de Joc amb propostes per a nois i noies de fins a 14 anys i hi ha més places a Esportmania

L’Ajuntament de Lleida presenta aquest estiu la iniciativa “Viu l’Estiu a Lleida 2018” que inclou l’oferta educativa, de lleure i esportiva per als nens i les nenes de la ciutat els mesos d’estiu. En aquesta aposta que fa la Paeria, un any més, s’ofereixen unes 3.000 places per a infants d’1 a 14 anys, en els programes “Estiu de Petits”, “Estiu de Joc” i “Esportmania”. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la regidora no adscrita responsable de l’àrea d’Educació, Rosa Maria Salmeron, ha posat en relleu els diferents programes, que creen espais educatius de qualitat i que faciliten la conciliació entre la vida familiar i laboral oferint als pares i mares una alternativa de lleure per aprofitar el temps lliure dels seus fills. Ros ha destacat que 108 monitors seran els encarregats de desenvolupar les activitats de “Viu l’Estiu a Lleida 2018” als torns de juliol i agost. A més, enguany s’amplia l’oferta d’Estiu de Joc amb propostes per a nois i noies de fins a 14 anys.

Rosa Maria Salmeron ha explicat que hi ha un increment en les places d’Esportmania, per la demanda de les famílies, i que enguany n’hi ha 1.285. També ha comentat l’opció dels horaris d’acollida i del servei de menjador, que s’inclou en els diferents torns. El període d’inscripció és del 16 al 23 d’abril i s’ha de fer telemàticament a través de la pàgina web de la Paeria (www.paeria.cat/tramits).

El sorteig de les places es farà el 2 de maig i s’adjudicaran en funció del número assignat i l’empadronament a la ciutat. A partir del 4 es podrà consultar la llista d’infants admesos a través de la pàgina web i fer la matriculació fins al dia 14 de maig. La Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports també preveu un segon període de matriculació per assignar les places que quedin vacants, que es comunicarà a partir del dia 18 i es podrà fer la matriculació de la fase de repesca del 22 al 24 de maig. La matrícula oberta, amb la publicació de les places vacants, serà a partir de l’1 de juny i s’ha de fer presencialment als Serveis d’Educació.

Estiu de Petits 2018

“Estiu de Petits” és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d’1 i 2 anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s’hi organitzen, d’àmbit no formal, contribueixen al desenvolupament maduratiu i al procés de socialització dels nens i les nenes participants tot treballant els hàbits de responsabilitat i participació de la mà de tècnics especialitzats en la cura d’infants. Una altra edició es mantenen les places que s’ofereixen, que són 290.

Les activitats que realitzen els infants estan recollides en un projecte educatiu on a partir d’uns centres d’interès per torn, i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc. es treballa amb els nens i les nenes aspectes d’educació en valors com la participació, el respecte cap als altres... Les diverses activitats de joc tindran lloc a l’escola bressol Ronda La Mercè, l’escola bressol Albarés i l’escola bressol La Mitjana. En aquest cas, els torns que s’ofereixen són els següents:

1r. torn: del 2 al 27 de juliol.

2n. torn: del 30 de juliol al 27 d’agost.

L’horari d’atenció als nens i nenes és de les 8.30 h fins a les 12.30 h, amb l’opció d’allargar-se fins a les 15 h si es queden al menjador. L’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h, així com l’horari de recollida és de les 14.45 h a les 15 h del migdia. El preu de l’activitat és de 120 €/torn (mes) i pel servei de menjador 130 €/torn (mes)

El dia 29 de juny es farà una jornada de portes obertes a les escoles per conèixer els/les monitors/es i aportar el material i la documentació de l’infant.

Estiu de Joc 2018 / Estiu de Joc 2 2018

El projecte “Estiu de Joc” és un recurs de lleure adreçat a infants de 3 a 11 anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. S’incorpora l’”Estiu de Joc 2” per nois i noies de 12 a 14 anys. El programa d’activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l’objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l’educació d’hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d’altres.

Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d’interès i que inclou jocs, tallers d’expressió plàstica i música, entre d’altres propostes. Enguany s’ofereixen 1.360 places, el mateix nombre que l’any anterior.

El projecte es realitza a les escoles Enric Farreny, La Mitjana, Pràctiques II, l’escola El Vilot – Sucs (durant el juliol i amb l’opció d’acollir nens i nenes de 2 anys) i l’escola Josep Manyé – Raimat (durant l’agost i amb l’opció d’inscriure-hi infants de 2 anys). Els torns disponibles són els següents:

1r. torn: del 2 al 13 de juliol.

2n. torn: del 16 al 27 de juliol.

3r. torn: del 30 de juliol a l’10 d’agost.

4rt. Torn: del 13 al 27 d’agost.

L’horari d’atenció als infants és de les 8.30 h fins a les 14 h i, si es queden al menjador, s’allarga fins a les 15 h. Al mateix temps, l’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h, així com l’horari de recollida és de les 14.45 h a les 15 h. El preu de l’activitat és de 60 €/torn (quinzena) i pel servei de menjador 65 €/torn (quinzena).

Com a Estiu de Petits, el dia 29 de juny es realitzarà una jornada de portes obertes a les escoles per conèixer els/les monitors/es i aportar el material i la documentació de l’infant.

Esportmania 2018

El programa “Esportmania”, que inclou activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, arriba enguany a la seva 38a edició. Les estades esportives, que s’adrecen a nens i nenes entre 4 i 14 anys, ofereixen propostes molt variades entre les quals hi ha jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet o busseig, entre altres. També es fan cursets de natació de 3 a 8 anys (grups per separat de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys).

Enguany es repetirà l’activitat “Avui ens visita...”, en què els/les esportistes i entitats més reconeguts/des de la ciutat visitaran les diferents estades esportives i participaran de les activitats que es realitzin a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat/da.

Es dona continuïtat a les estades multiesportives de Cappont al pavelló municipal dels Camps Elisis per a nens i nenes de 6 a 10 anys i de les estades esportives de Bàsquet per a nens i nenes d’11 a 14 anys. A més, es potenciarà l’activitat de busseig que es realitzarà a les estades de Pardinyes per a nens i nenes de 10 a 12 anys i de 13 a 14 anys, alhora que s’ampliarà a les estades de Gardeny per a nens i nenes de 12 a 14 anys i a les estades de Cappont per a nens i nenes de 10 a 12 anys.

Les estades esportives d’estiu tindran lloc als equipaments municipals de Balàfia, Gardeny, Secà, Bordeta, Cappont i Pardinyes. Les activitats de natació es realitzaran a la piscina municipal de Cappont. Esportmania ofereix quatre torns:

1r. torn: del 2 al 13 de juliol.

2n. torn: del 16 al 27 de juliol.

3r. torn: del 30 de juliol a l’10 d’agost.

4t. torn: del 13 al 27 d’agost.

Es manté l’horari d’acollida per afavorir els horaris de conciliació laboral de les famílies. L’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h i l’horari de recollida de 13.30 h a 14 h (els infants que es quedin fins a les 14h hauran de pagar els 10 € de la taxa d’acollida). El servei de menjador finalitza a les 15 h del migdia. Recordar que l’horari de la natació és d’11 h a 12 h i de 12 h a 13 h.

Els preu per torn és de 68,5 € per a les estades (sense menjador), 10 € recollida fins a les 14h, 65 € servei de menjador per torn (estades) i 28,70€ curset de natació. Enguany, l’activitat d’Esportmania ofereix més places: 1.285.

Qualsevol persona interessada en els projectes pot sol·licitar més informació a través de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (www.paeria.cat/omac), el Servei d’Educació i Infància (educacio.paeria.cat), el Servei d’Esports (www.esport.paeria.cat), així com a www.paeria.cat i al telèfon d’informació i atenció ciutadana 010 (establiment de trucada: 0,34 € (iva inclòs) i cost/minut 0.26 € (iva inclòs) tarifat per segons).

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida