Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies La Paeria participa en el programa proinfància #Invulnerables, presentat avui al teixit empresarial de la ciutat

La Paeria participa en el programa proinfància #Invulnerables, presentat avui al teixit empresarial de la ciutat

El paer en cap, Àngel Ros, ha remarcat la importància de garantir eines educatives per la igualtat i per les possibilitats de futur de la població infantil. L’Ajuntament participa en #Invulnerables per la inclusió social infantil i familiar, que es desenvolupa a la Mariola i que s’iniciarà a Balàfia, Padinyes i Secà de Sant Pere (zona Nord-Est) Sor Lucia Caram amb la Fundació Rosa Oriol, la Fundació La Bancària La Caixa i la Fundació FC Barcelona impulsen aquest programa que lluita contra la pobresa i l’exclusió social, que avui han presentat a les empreses perquè s’impliquin i seguir amb la col·laboració pública i privada La Paeria ja treballa la inclusió social d’aquest col·lectiu amb 11 centres socioeducatius d’atenció diürna infantil –centres oberts o model Pas a Pas-

Lleida ha acollida aquest dimecres la primera jornada empresarial per presentar el programa d’inclusió social infantil i familiar #Invulnerables al teixit empresarial de la ciutat. El paer en cap, Àngel Ros, ha participat en l’acte, que s’ha fet a CaixaForum amb la presència dels representants de les entitats impulsores: Sor Lucia Cara amb la Fundació Rosa Oriol, la Fundació Bancària La Caixa (Incorpora i Caixa Proinfància) i la Fundació FC Barcelona (Futbolnet i Barçakids). L’acte ha estat conduït per Gerard Guiu.

En l’obertura, l’alcalde ha destacat la importància de garantir eines educatives per la igualtat dels nens i les nenes i per oferir-los possibilitats de futur. Ros ha explicat que l’Ajuntament de Lleida participa en el programa #Invulnerables per la inclusió social infantil i familiar, que es desenvolupa a la Mariola, on es va presentar l’any passat. La iniciativa s’iniciarà també a la zona Nord-Est, que és Balàfia, Padinyes i Secà de Sant Pere, ampliant de 50 a 100 els nois i les noies ateses, amb les seves famílies.

L’alcalde ha incidit en el treball que ja es fa a la ciutat en aquest sentit. Ha explicat la xarxa de centres socioeducatius d’atenció diürna infantil, que són els centres oberts i espais model Pas a Pas. A Lleida hi ha 11 centres (5 centres oberts municipals, 4 als quals dona suport i 2 ciberaules) que desenvolupen projectes d’atenció a la infància i la família en especial vulnerabilitat, en què intervenen professionals en els àmbits familiar, escolar i comunitari. S’atenen uns 600 nens i nenes, en el seu conjunt.

Sor Lucia Caram ha exposat el projecte davant empresaris, emprenedors i professionals del sector, parlant dels problemes reals de les famílies per accedir a condicions dignes i a projectes de futur i ha donat algunes dades, com que 1 de cada 3 infants pateixen situació de pobresa i que 1 de cada 10 és de pobresa extrema. Davant el fracàs en la desigualat, la desprotecció i la desconfiança s’ha de treballar per la igualtat, la protecció i la confiança i sumar-hi entre tots. La impulsora del projecte #Invulnerables ha assegurat que tothom hi pot contribuir i ha afirmat que s’ha de teixir una col·laboració pública i privada.

En el decurs de la jornada, s’han explicat les actuacions i les accions concretes que es fan amb #Invulnerables des de les diferents parts implicades en el projecte, i altres projectes vinculats a la infància. També hi ha hagut el testimoni d’una família que ha explicat els beneficis que li ha aportat participar en aquest programa.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida