Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies La Paeria presenta la seva experiència en preservació familiar a Barcelona

La Paeria presenta la seva experiència en preservació familiar a Barcelona

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones va participar aquest divendres en la jornada sobre treball comunitari amb l’exposició sobre la preservació familiar com a eina d’intervenció amb les famílies, promovent la parentalitat positiva

L’Ajuntament de Lleida va participar aquest divendres en la jornada sobre treball comunitari organitzada a Barcelona, en què es va presentar la seva experiència en preservació familiar. La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones hi va estar present amb el programa de capacitació parental als barris, que, a través dels seus tècnics municipals, va exposar la preservació familiar com a eina d’intervenció amb les famílies, promovent la parentalitat positiva.

Els programes que la Paeria ha desenvolupat l'últim curs han estat "Créixer feliços en família", orientat a famílies amb infants de fins a 5 anys; "Aprendre junts, créixer en família", per a pares i mares i els seus fills/es amb edats d’entre 6 i 12 anys, i "Viure l’adolescència en família" dissenyat per a les famílies amb fills i filles en edat adolescent, dels 12 als 16 aprox. Tambés s'inclouen, entre altres, projectes dissenyats pels mateixos professionals i ajustats a les necessitats concretes de cada grup dels diferents barris de la ciutat. Els programes plantegen treballar la parentalitat positiva a través de la promoció del desenvolupament i la convivència familiar com a objectiu general i, en concret, es proposa promoure i donar suport les competències parentals i la resiliència infantil.

La 6a jornada sobre intervenció amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat va posar l’atenció en el treball comunitari i va mostrar experiències d’èxit nacional i internacional. En aquest espai de debat es pretén reflexionar i aportar idees i experiències per continuar caminant en aquest àmbit. La jornada estava organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Fundació Acció Social Infància, FASI, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida