Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies La Taula Territorial d’Infància i Adolescència de la Bordeta celebra el dia del Drets dels Infants

La Taula Territorial d’Infància i Adolescència de la Bordeta celebra el dia del Drets dels Infants

Es faran diversos actes lúdics i esportius a la plaça del mercat i al Centre Obert El Mercat per commemorar aquesta diada

En el marc de la Setmana dels Drets dels Infants, la Taula Territorial d’Infància i Adolescència del barri de la Bordeta ha organitzat per demà divendres una jornada festiva per commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants. La celebració començarà a les 16.30 h i contempla un seguit d’activitats lúdiques i esportives que es duran a terme a la plaça del mercat i a la sala d’actes del Centre Obert El Mercat. Les activitats proposades són obertes a tota la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa que ha comptat amb l’adhesió de les entitats i les institucions que configuren la Taula, ja que dóna l’oportunitat de compartir interessos i inquietuds amb tots els agents socials i els professionals del barri vinculats amb el món de la infància. Les entitats s’han implicat en l’organització d’un seguit d’activitats comunitàries per promoure aquesta diada lúdico festiva al barri de la Bordeta que acabarà amb la lectura d’un manifest d’adhesió a la Convenció dels Drets dels Infants.

En l’actual conjuntura socioeconòmica que amenaça la societat del benestar es manifesta un moment d’especial dificultat per a la població infantil en tant que és un col•lectiu més vulnerable davant els desajustos socials. Tot i que les administracions estiguin posant major èmfasi en la preservació dels drets dels infants, s’ha d’assenyalar que aquest repte social demana la coresponsabilitat de tots els sectors de la població per assegurar el reequilibri social.

En aquesta línia, la Regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, impulsora de la Xarxa de Taules Territorials d’Infància i Adolescència a nivell de la ciutat, posa en valor la implicació de les Taules en la realització de propostes i iniciatives que donin cohesió a les entitats que treballen en un mateix marc territorial.

Les Taules Territorials d’Infància i Adolescència són òrgans consultius que esdevenen espais de trobada i de treball de les diferents institucions i entitats dels barris de Lleida amb la finalitat de detectar necessitats, proposar i articular actuacions de caràcter preventiu amb la població infantil i les seves famílies.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida