Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies L'alcalde Ros visita el centre socioeducatiu d'atenció diürna infantil Pare Palau

L'alcalde Ros visita el centre socioeducatiu d'atenció diürna infantil Pare Palau

El paer en cap ha mantingut, també, una trobada amb la nova junta del centre obert, que depèn d'Esclat, Associació Solidaritat i Servei Santa Teresina

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha visitat aquesta tarda el centre socioeducatiu d'atenció diürna infantil Pare Palau. El paer en cap ha mantingut, també, una trobada amb la nova junta del centre obert, que depèn d'Escalt, Associació Solidaritat i Servei Santa Teresina i es va constituir el 2009. El nou president de la junta és Pere Cuesta, el secretari és Pere Aixalà i la treballadora social i responsable del centre és Isabel Montanera.

Ros ha visitat les diferents aules que acullen els 70 infants i joves (entre 4 i 17 anys) que assisteixen al centre de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 hores. Aquest centre, i els de la resta de la ciutat, funcionen en horari extraescolar i són un recurs de dedicació intensiva on cada infant és atès un mínim de 7 hores setmanals. En èpoques de vacances escolars (Setmana Santa, Nadal, estiu) els centres municipals continuen funcionant amb una programació especial.

Aquests centres socioeducatius són serveis diürns, emmarcats, per llei, dins de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Primària. Fan una tasca socioeducativa durant el temps lliure dels infants, adolescents i joves, donant suport, estimulant i potenciant l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat i la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat.

Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida destina a aquest tipus de centres mig milió d’euros i en aquests espais atén uns 550 infants i adolescents (entre els centres municipals i els no municipals). Compta amb 5 centres municipals, gestionats per diferents entitats socials, i 2 ciberaules: Centre Obert Municipal Pas a Pas, Fundació Champagnat; Centre Obert Municipal Companyia, PROSEC; Centre Obert Municipal Remolins, PROSEC; Centre Obert Municipal Mercadet, Salesians Sant Jordi; Centre Obert Municipal Zona Nord Est, Fundació Champagnat, i les ciberaules de Moreres i Gairoles. A més, a la ciutat hi ha 4 centres oberts que són de titularitat de diferents entitats del tercer sector i als que l’Ajuntament també dona suport específic: Centre Obert Calidoscopi (Germans Maristes); Centre Obert Pare Palau, Assoc. Esclat Santa Teresina; Centre Obert Mercat, CIJCA, i Centre Obert Trampolí, CIJCA.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida