Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Lleida clou el programa educatiu L’Aventura de la Vida on han participat 1.300 infants

Lleida clou el programa educatiu L’Aventura de la Vida on han participat 1.300 infants

El record a Juanjo Garra ha estat present amb un missatge als infants que l’alpinista va enregistrar abans de la darrera expedició

Més de 1.300 infants de Lleida han participat aquest curs en el programa educatiu “L’Aventura de la vida”. El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit l’acte de cloenda que s’ha realitzat a l’Auditori Enric Granados, amb la presència d’escolars i de mestres dels 17 centres educatius d’entre tercer i sisè curs de primària que hi ha pres part.

És l’únic esdeveniment públic que ha celebrat la Paeria dins dels dos dies de dol oficial decretats per la mort de Juanjo Garra. L’acte s’ha mantingut en ser de contingut educatiu i, sobretot, perquè el vídeo que s’havia enregistrat per a la cloenda incloïa, entre d’altres, una intervenció de l’alpinista lleidatà adreçada als escolars. “Recordeu que en aquesta vida hi ha moltes muntanyes i no totes tenen forma de cim”, assenyalava.

La cloenda s’ha tancat amb aquestes declaracions de Juanjo Garra (s'adjunta el vídeo) que, abans de viatjar al Dhaulagiri, va enregistrar el missatge per als infants que han participat en el programa. A més de l’alpinista, en la gravació intervenien diferents personatges, en qualitat d’herois anònims i coneguts que han aconseguit les seves metes, l’atleta Eva Ledesma, el pilot de ral·lis Albert Llovera, i Joan Sorribes, actor de Polseres Vermelles, ente altres. El paer en cap ha destacat el sentit especial que ha cobrat l’acte d’avui com a homenatge a l’alpinista.

Àngel Ros ha subratllat que, amb aquest programa, els escolars “han rebut educació en temes de salut, d’habilitats i de valors fonamentals per tenir presents al llarg de tota la vida juntament amb hàbits saludables". El treball se centra en dos eixos:

1) les Habilitats per a la Vida (respecte envers un mateix i els altres, gestió de les emocions, prendre decisions, afrontar els desafiament ...).

2) els Hàbits Saludables (descans i activitat, alimentació, higiene, consum tabac...).

A més de l'alcalde de Lleida, a la cloenda han assistit el tinent d'alcalde, Josep Presseguer, el regidor d'Esports, Txema Alonso. També hi ha hagut representació de la Fundació Catalana de l'Esplai.

L’Aventura de la vida és un programa ampli, que s’ha anat consolidant al llarg del temps i que ha anat creixent incorporant nous camps d’acció on poder desenvolupar els objectius educatius. L’acte de cloenda ha consistit en un espectacle de teatre, música i audiovisual que combinen l’esforç, el compromís, les qualitats personals .. valors implícits en el mateix projecte educatiu.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida