Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Manifest dels infants de les Ciberaules i Centres Oberts amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants

Manifest dels infants de les Ciberaules i Centres Oberts amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants

La Plaça Sant Joan ha acollit aquesta tarda una petita representació dels drets dels infants a càrrec de 130 nens i nenes de la xarxa de ciberaules i centres oberts de la ciutat.

Els infants de les Ciberaules i Centres Oberts han protagonitzat aquesta tarda l’acte commemoratiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants amb un acte de sensibilització ciutadana a la plaça de Sant Joan. 130 nens i nenes de la xarxa de centres oberts i ciberaules de Lleida han representat alguns dels drets més significatius que recull la Convenció dels Drets dels Infants de l’any 1989 i han lliurat un Manifest al tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació Josep Presseguer i al regidor d’Educació i Infància Jesús Castillo. L’acte ha comptat amb la presència del director general de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat, Jordi Boixadera.

El manifest elaborat pels infants de les ciberaules està encapçalat per una declaració d’intencions de protecció dels nens i les nenes: “No ens agrada que ningú ens maltracti i per això volem que ens tractin bé i que ens protegeixen de qualsevol tipus de violència”. En aquest text, els infants constaten drets que encara no es compleixen plenament, com ara l’article 32 de la Convenció, on s’explicita que “la feina dels nens i de les nenes no ha de ser altra que estudiar” o l’article 38 que recorda que cal protegir als nens i les nenes en cas de guerra.

Els infants que han elaborat el manifest recorden, entre d'altres aspectes,  que cal que tots els nens i nenes d’arreu del món han de tenir llibertat d’expressió, gaudir de llibertat de pensament, consciència i religió, han de poder gaudir de salut per ser assistits mèdicament i gaudir d’una bona educació.

El tinent d’alcalde Josep Presseguer ha recollit el manifest dels infants, els ha felicitat per la tasca de reflexió que han realitzat per dur-lo a terme i ha fet una crida per la defensa de tots els drets dels infants i per posar el focus d’atenció, especialment, en els infants que es troben en situacions de més vulnerabilitat. Presseguer ha agraït la col·laboració de Maristes, Prosec, l’ Associació Esclat i Cijca en la celebració de l’acte d’aquesta tarda.

Han elaborat el manifest els infants del Centre Obert Pare Palau, Centre Obert Municipal Pas a Pas, Centre Obert Calidoscopi, Centre Obert Municipal Companyia, Centre Obert Municipal Remolins, Centre Obert Trampolí,Centre Obert El Mercat, Ciberaula Municipal Gairoles i Ciberaula Municipal Moreres.

L’acte d’aquesta tarda forma part del conjunt d’activitats organitzades per l’Ajuntament de Lleida amb motiu de la celebració de la Setmana dels Drets dels Infants.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida