Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Mones solidàries per al Menjador Social Municipal

Mones solidàries per al Menjador Social Municipal

Han estat realitzades per 10 personalitats de la vida civil lleidatana, que han secundat la iniciativa del Gremi de Forners El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans felicita aquesta actuació, que permet a molts dels beneficiaris reviure una tradició dels seus països d’origen i que posa un punt de normalitat a allò que ho hauria de ser en altres circumstàncies

El Gremi de Forners de Lleida ha lliurat aquest matí una dotzena de mones al Menjador Social Municipal, perquè els usuaris d’aquest servei també puguin gaudir de la tradició popular.

El president dels forners, Manel Llaràs, ha justificat l’acció com una actuació solidària més de les que el gremi realitza al cap de l’any, però ha destacat com a fet significatiu que les mones han estat confeccionades per 10 personalitats de la vida civil lleidatana, les quals s’han posat a les ordres del professor d’Hoteleria Manel Serra per poder-les realitzar. Llaràs ha dit que en saber el destí final dels pastissos, els autors de les mones les han carregat més genero de molt que l’habitual en un obrador professional.

El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, que ha estat present en l’acte, ha agraït als forners aquesta acció solidària que normalitza un fet “que hauria de ser normal”, quan ha recordat que la tradició de celebrar en família amb dolços i pastissos és més ancestral en països del Magreb que a casa nostra.

“Ja sabem que els dolços són una manera de reunir a tota la família en festes populars es diguin com es diguin. Així doncs, allò que hem fet avui és normalitzar-ho entre aquells que avui, per unes situacions molt particulars, no poden estar als seus països celebrant-ho. Aquí els oferim amb normalitat, una normalitat, que crec que és el que ells més agraeixen. Normalitzem el que hauria de ser normal”, ha dit.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida