Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Primera caminada popular 'Camins Escolars' a Cappont

Primera caminada popular 'Camins Escolars' a Cappont

L’activitat, promoguda dins del Pla Educatiu Entorn de Lleida, tindrà lloc el divendres 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física, i promoura la pràctica esportiva, la relació entre les famílies de les diferents escoles del barri i els camins escolars

La comissió escola-entorn de Cappont, dins del Pla Educatiu d’Entorn de Lleida, ha organitzat la primera caminada popular “Camins Escolars”. L’activitat es farà el divendres 6 d’abril, que és el Dia Mundial de l’Activitat Física, i recorrerà els camins escolars del barri, donant-los a conèixer. A més, es vol promoure l’exercici físic i també la relació entre les famílies de les diferents escoles de Cappont.

La sortida serà a l’escola Francesco Tonucci i es passarà per l’escola Camps Elisis per arribar a Frederic Godàs. Els participants aniran acompanyats pels Capgrossos del Col·lectiu Cultural Cappont, que ambientaran el recorregut, i a l’arribada hi haurà un berenar saludable, cortesia de Fruits de Ponent, Pera de Lleida i Plus Fresc. Els qui vulguin podran seguir la classe de Zumba que ha preparat el gimnàs EKKE. L’activitat es farà de les 17 a les 19 h.

Aquesta iniciativa dóna l’oportunitat de compartir interessos i inquietuds amb els agents socials i professionals del barri vinculats al món de la infància, l’adolescència i la joventut. Així, les entitats s’han implicat en l’organització d’aquesta diada per l’interès de treballar plegats en l’àmbit comunitari. La comissió escola-entorn de Cappont està dinamitzada per una educadora d’entorn de la Regidoria de les Polítiques per als Drets a les Persones de la Paeria i ha tirat endavant la caminada, organitzada conjuntament amb l’escola Frederic Godàs i l’ABS Cappont. Hi col·labora el Col·lectiu Cutural Cappont i l’escola Francesco Tonucci.

Els Plans Educatius d’Entorn, fruit del conveni entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la seva vida. S’adrecen a l’alumnat i la comunitat educativa i amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits.

Les comissions d’escola-entorn són un espai de trobada i de treball de les diferents institucions i entitats dels barris de Lleida amb la finalitat de proposar i articular actuacions com aquesta de caràcter comunitari, lúdic i educatiu amb la població infantil i juvenil i les seves famílies.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida