Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Trobada final del projecte europeu “Growing Together” a l’octubre a Lleida

Trobada final del projecte europeu “Growing Together” a l’octubre a Lleida

El projecte, liderat a la ciutat per la Paeria i l’Escola Balàfia, està en l’última fase. A la conferència que es farà el 18 d’octubre es presentaran les bones pràctiques generades en els dos anys de treball amb els socis del projecte d’Odemira (Portugal) i Follonica (Itàlia)

El socis integrants del projecte europeu “Growing Together” faran a l’octubre una trobada final a Lleida. L’Ajuntament de Lleida i l’Escola Balàfia han participat en el projecte que ha tingut com a socis l’ajuntament portuguès d’Odemira –que n’és l’impulsor-, dues escoles bàsiques de Portugal, l’ajuntament de Follonica i l’ISSI Follonica (escola italiana). La trobada, que tindrà lloc el 18 d’octubre, consistirà en una conferència amb l’exposició del que ha estat “Creixent Junts”, dissenyat i desenvolupat els dos darrers anys, i la presentació de les bones pràctiques que s’han generat a través de la iniciativa. Lleida, Odemira i Follonica han mantingut diverses reunions a les tres poblacions i posaran en comú les experiències viscudes i l’evolució de les propostes, que s’han anat adaptant a les necessitats de cada entorn.

“Growing Together” (Creixent junts) promou la inclusió de les famílies migrades amb accions educatives i comunitàries per apoderar-les en el seu dia a dia. S’ha treballat en la implicació parental en l’educació, ja que és un aspecte que incideix positivament en el desenvolupament dels fills i les filles. Algunes de les activitats que s’han fet en aquests dos anys han estat el contacontes del món, amb relats originaris de les famílies participants, que es va fer a l’escola i a la Biblioteca Pública; la parada solidària al mercadet de Nadal que va destinar els diners recaptats a joguines per a l’escola; tallers diversos -com de manipuladors d’aliments a l’IMO-,o visites culturals i a esdeveniments a la ciutat –equipaments de la ciutat, Municipàlia, etc.-.

A Lleida, hi han pres part una trentena de famílies de l’Escola Balàfia. A més, ha comptat amb la participació de les principals entitats de persones migrades de la ciutat i que representen la multiculturalitat del centre, amb més de 20 nacionalitats diferents. Alhora, s’han convidat diferents entitats d’infants i adolescents del barri, associacions de veïns, comerciants, salut, el pla educatiu d’entorn, etc. El propòsit ha estat crear un grup motor que dinamitzés accions de tipus comunitari amb representació d’aquests col·lectius.

El projecte subvencionat per Erasmus+ és pioner a l’Estat en la línia “Adult Education Strategic Partnerships”, una vessant que pretén millorar la participació de les famílies mitjançant estratègies d’educació en adults i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.

El 24 i 25 d’octubre es farà també un trobada a la localitat portuguesa d’Odemira per fer el tancament del projecte.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida