Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Serveis adreçats a la infància i a les seves famílies Notícies Un miler d'infants i adolescents de la ciutat gaudeixen a l’estiu de recursos educatius municipals

Un miler d'infants i adolescents de la ciutat gaudeixen a l’estiu de recursos educatius municipals

Els projectes d’entorn, la xarxa de serveis d’Intervenció socioeducativa i l’educció en el lleure són tres programes de la Paeria que ofereixen propostes lúdiques i d’aprenentatge per garantir la igualtat d’oportunitats i que cap infant es quedi sense activitats al juliol i agost

Prop de mil infants i adolescents de la ciutat han gaudit aquest estiu dels recursos educatius que ofereix la Regidoria de les Polítiques per a Drets Socials perquè cap nen o nena es quedi sense activitats en el període de vacances escolars. Les propostes són de caràcter educatiu i de lleure per als mesos de juliol i agost, que donen continuïtat a programes en marxa durant el curs. A més de comptar amb recursos educatius especialitzats, també es marca com a objectiu la inclusió en l’oferta lúdica i d’aprenentatge de la ciutat per garantir la igualtat d’oportunitats per als infants. Les activitats s’agrupen entorn de tres programes marc:

-Els projectes d’entorn municipals als barris: impulsen accions que afavoreixen les competències personals i socials dels infants. La programació a l’estiu cobreix els horaris de matí i tarda d’infants, adolescents i joves de més de 16 anys. S’hi fan activitats esportives, jocs de socialització, musicals, etc.

-Xarxa de Centres Oberts i Ciberaules de Lleida: formada per 9 serveis intervenció socioeducativa -5 dels quals municipals i 4 de titularitat privada- i 2 ciberaules, amplia el seu servei al període d’estiu per oferir un recurs educatiu a la població infantil més vulnerable. En alguns espais ofereix servei de menjador. Els participants han fet, entre altres, tallers o sortides a les piscines municipals.

-Educació en el lleure per a tothom: s’adreça a infants i famílies i vol garantir l’accés a l’oferta d’educació en el lleure de la ciutat, al marge de la situació sociofamiliar i econòmica de cadascuna d’elles. És un projecte anual per un estiu de qualitat per als infants. Compta amb el suport de diverses entitats de la ciutat i d’administracions perquè els usuaris/es puguin beneficiar-se de beques per accedir a activitats municipals com Esportmania, els casals de l’Aula Municipal de Teatre, colònies fora de Lleida, etc.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida