Esteu aquí: Inici Guia discapacitats a44

a44

4.4. Autobusos urbans
Traductor: 

La ciutat de Lleida compta amb un total de 12 línies d’autobusos que cobreixen tota la ciutat i els polígons. La flota compta a un total de 46 vehicles que estan adaptats al 100%.

A l’article 9 del Reglament de Transport Urbà de Viatgers de Lleida, (pàgina 33 del document que incorporem) es remarca la prioritat per a les persones amb mobilitat reduïda.

4.4.1. Descomptes en les targetes d’autobusos per a les persones amb discapacitat

1.Tarja descompte per a persones amb discapacitat

  • Targeta T Nostra-B. Bonificació del 50% del bitllet.
    Cal estar empadronat a la ciutat i tenir un reconeixement de disminució igual o superior al 65%.
  • Targeta T Nostra-A. Bonificació 100% del bitllet.
    Cal estar empadronat a la ciutat i tenir un reconeixement de disminució igual o superior al 65%. També és necessari acreditar una renda igual o inferior a l’IPREM ( Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples), de la unitat familiar, segons Padró d’Habitants.

2.Tarja de descompte per a entitats o associacions de persones amb discapacitats

Poden demanar-ho les entitats que gestionen serveis residencials d’atenció a persones amb discapacitat per als seus usuaris que malgrat no estar empadronats a la ciutat de Lleida, resideixen de manera habitual en aquests centres residencials. Així doncs, compleixen els requisits de ser pensionistes, perceptors d’una pensió no contributiva i/o tenir el reconeixement de disminució igual o superior al 65%.

Aquestes Bonificacions és tramiten a partir de la signatura d’un conveni entre el Centre i l’Ajuntament.

3.Bonificacions per a estudiants, de 16 a 21 anys, dels centres d’educació especial de la ciutat

L’alumnat d’escola ordinària pot gaudir de la utilització de l’autobús de forma gratuïta durant el curs escolar, excepte en èpoques de vacances, fins els 16 anys. En el cas dels nois i noies dels centres d’educació especial, l’edat s’amplia fins als 21 anys en compliment de l’article 74 de la LOE.

Així doncs, sempre que ho sol•licitin, les escoles d’educació especial de Lleida, podran obtenir la tarja-bus gratuïta.

Aquestes Bonificacions és tramiten a partir de la signatura d’un conveni entre el Centre i l’Ajuntament.

4.4.2. Sistema d’avís a l’autobús “Pas per parada”

 

Aquest sistema incorpora un cartell que, de forma visual, va indicant quina és la propera parada. A més, compta amb un sistema auditiu que dóna la mateixa informació per a les persones amb discapacitat visual.

Un total d’11 parades ja compten amb panells indicadors de “resta d’espera” i, a més, es posa a disposició de la ciutadania altres indicadors de veu per a persones invidents.

4.4.3. Aplicatiu per a dispositius de telefonia mòbil: Lleida Bus – Codi QR

 

Lleida-Bus, és un aplicatiu mòbil (codi QR) que permet a l'usuari conèixer les parades d'autobús més properes a la seva ubicació. A més, dóna informació sobre el temps d'espera.

Aquest servei ofereix una informació completa de totes les línies de bus urbà de Lleida amb els seus itineraris i les corresponents parades.

Tornar a l'índex de la guia

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida