Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Paeria posa a l’abast de les famílies recursos on-line per a una convivència positiva durant el confinament

La Paeria posa a l’abast de les famílies recursos on-line per a una convivència positiva durant el confinament

Les propostes faciliten eines i estratègies, per a edats diferents, per generar espais de diàleg, confiança i estima

L'Ajuntament de Lleida posa a l’abast de les famílies de la ciutat un seguit de recursos online per generar una convivència positiva durant els dies de confinament a causa de l'estat d'alarma provocat per la Covid-19. L’Àrea de prevenció i intervenció en addiccions, de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials, ha treballat la proposta, que està adreçada especialment a aquelles unitats familiars amb infants, adolescents i joves. La iniciativa sorgeix de la necessitat d’arribar d’una manera no presencial a les famílies i a l’alumnat, un sistema de treball amb el qual no s’està habituat. Per això, s’ha cregut oportú facilitar eines i estratègies que els permetin generar espais de diàleg, de confiança i, sobretot, de molta estima entre els seus membres.

Són quatre propostes per compartir amb família, segons la diferència d’edat, i que pretenen facilitar un acompanyament en aquests moments en què la convivència les 24 hores del dia pot generar situacions de conflicte en les relacions, la comunicació, les tasques diàries, etc.

-Els infants de 8 a 12 anys podran gaudir amb l’Aventura de la Vida a casa. És un programa educatiu d’habilitats per a la vida que fan en moltes escoles de la ciutat amb alumnat de primària i que ara es vol compartir amb la seva família. És un material creat conjuntament amb Fundesplai.

-Per a adolescents de 12 a 14 anys la Regidoria proposa el programa Posa’t en ON! per reflexionar entorn a l’ús que es fa de les pantalles i per debatre amb tots els membres de casa.

-Als joves de 14 a 16 anys es faciliten els enllaços de les representacions de les obres de teatre Max i Maxi i Max in Love per veure-les conjuntament en l’entorn familiar i crear un espai de confiança per abordar temes que de vegades són difícils de parlar amb els i les joves. L’Aula Municipal de Teatre, que col·labora amb els programes educatius que es realitzen a 3r i 4t ESO, ha facilitat que les obres puguin estar disponibles a internet.

-Finalment, el MONEO Stay Home, adreçat a famílies amb fills i filles adolescents, facilita 10 propostes breus per millorar la convivència durant aquestes setmanes en les quals no es pot sortir de casa. Aquest programa s’ofereix als centres educatius de la ciutat juntament amb l’entitat Antisida.

Tota la informació està disponible a la pàgina web www.paeria.cat/covid-19 amb els corresponents enllaços a cada proposta educativa. Igualment, la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials facilita el contacte a través del correu prevencioaddiccions@paeria.cat o del telèfon 973700631 per a totes aquelles famílies que necessitin suport o vulguin fer qualsevol consulta.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida